Kiállítás

2023.05.15. 16:47

Értékes gyűjteményből nyílt tárlat Kiskörén + fotók

Tovább ünneplik a tó születésnapját.

M. H.

A tárlaton Tisza-parti életképekkel is lehet találkozni

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kiállítás nyílt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) épületében a társaság tulajdonában lévő gyűjteményekből hétfőn. Az apropót a Tisza-tó ötven éves születésnapja adta. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye közgyűlési elnöke elmondta, a tó létrejötte alapjaiban formálta át az itt élők mindennapjait.
– A turisztika, a mezőgazdaság mind-mind hasznot húzott belőle, de élvezik a tavat a horgászok, a kerékpárosok, az evezősök és az ide érkező szálláskeresők, pihenni vágyók is – húzta alá.

Fejes Lőrinc, kiskörei szakaszmérnök hozzátette, most visszatekintenek a múltba. Elmondta, 1967 és 1973 között épült a vízlépcső, s ma is hazánk legnagyobb vízgazdálkodási létesítménye.
– Kihívásokkal teli évtizedek voltak, de jól állták a sarat az itt dolgozók – emelte ki. A tárlaton Tisza-parti életképekkel, az élővilággal lehet találkozni, a cianid vagy a hulladékszennyezésről is láthatóak kiállítási tárgyak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!