Táncverseny

2023.06.10. 14:26

A gyakorló iskolások mutatták be tánctudásukat Egerben

Több mint kétszázan lejtettek az egri színpadon.

M. H.

Egri diákok is felléptek a seregszemlén

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a Gyakorlóiskolák és Alapfokú Művészeti Iskolák Országos Modern- Kortárstánc Fesztiválját Egerben, szombaton a Gárdonyi Géza Színházban.

A megmérettetésen a gyakorlóiskolák, valamint az alapfokú művészeti iskolák tanulói vehettek részt, tájékoztatott Gulyik Judit, az egri egyetem gyakorlóiskolájának táncművészeti ágazat vezetője. A verseny kiírásakor cél volt a tanulók életkorának megfelelő tánctudás, tánctechnikai felkészültség, az előadói képesség mérése, értékelése, a tehetségek felismerése.

Látványos bemutatókat láthattak a résztvevők
Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A zsűri elnöke Földi Béla volt, a Budapest Táncszínház alapító igazgatója, koreográfusa, a Magyar Táncművészeti Egyetem adjunktusa. A Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke. A Magyar Köztársaság Érdemkereszt Ezüst Fokozatú, Harangozó Gyula, Jeszenszky Endre, Bonis Bona Díj és az Év alkotója díj, valamint a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkereszt kitüntetettje.

A zsűri tagjai voltak még Kulcsár Noémi, a TELLABOR alapítója, művészeti vezetője, a Magyar Táncművészeti Egyetem Docense, a moderntánc tanszék vezetője, Harangozó Gyula, Sík Ferenc díjas, koreográfus, rendező., Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger Tánctagozat alapítója és vezetője, a Magyar Táncművészeti Egyetem- Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet igazgatója. Koreográfus, Harangozó-díjas, Érdemes művész.

A fesztiválra nyolc városból jelentkeztek az ország különböző pontjaiból, többek között Dunaújvárosból, Szekszárdról, Budapestről. A végső megmérettetésig hat iskola jutott el. A színpadon pedig több mint 240 táncos mérte össze a tudását.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!