Bükki Művészeti Napok

2023.06.24. 08:30

Jubilál az egri Barokk Fesztivál, izgalmas koncertekkel készülnek

Már tizedik alkalommal szervezik meg a Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivált, idén június 30-a és július 2-a között lesz ez.

M. H.

Idén jubilálnak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A három napon át tartó fesztiválról pénteki sajtótájékoztatón számolt be Németh Pál, Liszt-díjas karmester, Érdemes művész, a fesztivál művészeti vezetője. Mint mondta, az idei fesztivál mottója Alla turca, azaz török módra, e mentén kérték fel az együtteseket előadások megszervezésére.

– Különböző művészeti ágazatok mutatkoznak be. A nyitónapon az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában a budapesti Tercina Együttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, csatlakozik hozzájuk Kálid Artúr színművész – kezdte.

Elmondta azt is, hogy a már hagyományos toronyzene sem marad el, a Gulyás László vezette rézfúvós együttes a Ciszterci templom mellvédjéről zenél majd június 30-án 19 órakor és július 1-jén szintén este 7 órakor.

Izgalmasnak ígérkezik a Cantus Agriensis hangversenye, illetve az Egri Szimfonikus Zenekar matiné hangversenye is. Mindig sikeres a Széchenyi utcai nyáresti muzsika, mely a Savaria Barokk Zenekar előadásában hallható majd, s hozzájuk több szólista is bekapcsolódik. A záró napon a Kopcsik Marcipániában lesz egy vígopera, valamint a noszvaji De la Motte kastély ad helyet a Régizene Együttes koncertjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!