Felsőváros Ünnepe

2023.07.22. 19:07

A zenész dr. Nagy Zoltán nyerte el az egri Felsőváros Csillaga címet + videó

Egésznapos programokkal, díjátadóval és Kovács Kati koncerttel telt a nap a Felsőváros Ünnepén.

Molnár Helga

A díjazott dr. Nagy Zoltán

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Szombaton rendezték meg a jubileumi tizedik Felsőváros Ünnepe rendezvényt a Nemzedékek terén. A 2013 óta megtartott Felsőváros Ünnepe a városrész lakóinak életében fontos közösségi, családi rendezvény, mely a helyi társadalom összetartozását, a közösségek jelenlétét hivatott megmutatni, és egész napos családi jellegű programsorozattal ünnepli az együttlétet.

Az esemény 10 órakor kezdődött, a gyerekek élvezhették az alkotósátor programjait vagy az óriáscsúzdát. Az ünnepen egri írónő is bemutatkozott, Veres Tamásné tartott egy író-olvasó találkozót a Felsővárosi Fiókkönyvtár sátrában. A programok sorában Bereczki Zoltán koncertje következett 16 órától, s az énekes sokakat megtáncoltatott. Majd ezt követően a rendezvény fénypontjaként átadták a Felsőváros Csillaga díjat.

Előtte Mirkóczki Ádám polgármester köszöntötte a résztvevőket.
– Ennek a városrésznek az erejét kiválóan mutatja, hogy e rendezvény már tíz éves. Az itt élők nem egymás mellett élnek, hanem egymással, s e közösség motorja a város civil életének. Felemelő érzés látni, ha egy közösség összefog. Fontos, hogy e városrész együttműködjön, s fontos, hogy ne minden a belvárosban, a Szépasszonyvölgyben történjen, hanem minden utca, minden városrész csatlakozzon a programok sorához – hangsúlyozta.

Fát is ültettek a rendezvényen
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Felsőváros Csillaga Közösségi díjra olyan emberek jelölhetők, akik felsővárosi kötődésűek, civil, közösségi vagy művészi munkájuk, szakmai sikereik, életvezetésük, a városrész érdekében végzett önkéntes, magas minőségű tevékenységük, aktivitásuk, önzetlenségük révén példaként állhatnak az itt élők előtt. Idén a három jelölt Radics Istvánné, Kéri Sándor és dr. Nagy Zoltán voltak. Közülük ezúttal dr. Nagy Zoltán nyert.

A méltatásában elhangzott, dr. Nagy Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, egyetemi docense. Zenei tanulmányait az Eszterházy Károly Főiskolán, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a UKF Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen végezte. Aktív közreműködője Eger és a régió zenei életének, zongorakíséretek, szóló szereplések és hallgatók felkészítésének formájában. A városban jól ismert zenepedagógusi tevékenysége. 1998 óta az Eszterházy Károly Főiskola tanára, 2013-tól az intézmény docense. Az egyetem zenei együtteseinek művészeti vezetője, melyekkel számos hazai és külföldi zenei versenyek helyezettje és fesztiválok résztvevője.

A fellépések sorában a legjelentősebbek az Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Ausztriában, Szerbiában, Franciaországban, Olaszországban, Tunéziában, és Marokkóban való szereplések. Dr. Nagy Zoltán, az egri Gárdonyi Géza Színház zenei vezetője és karmestereként, eddig több mint 1200 esten közreműködött zongoristaként, vagy a zenekar élén. A Felsővárosban is jól ismert személyiség, 17 évig élt a városrészben.

Az ünnepélyes díjátadót faültetés követte, majd Tarsoly József, egri hegybíró következett borbemutatójával. 

A rendezvénysor végére zenés mulatságot szerveztek: az énekesnőt, Kovács Katit hívták meg a Felsővárosba egy élő koncertre. Majd utcabál szerepelt a programban az Andörkaver közreműködésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!