Művészet

2023.08.11. 11:09

Ifjúsági alkotótábort tartottak Bélapátfalván

Bélapátfalva és környéke természeti és épített örökségét festették, rajzolták meg a gyerekek.

Tóth Balázs

Sokan voltak kíváncsiak a gyermekek rajzaira

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A SzínVonal Alkotó- és Oktatóműhely táborában készült művekből nyílt kiállítás vasárnap a bélapátfalvi művelődési házban. A felső tagozatos és középiskolás résztvevők július végén négy napot töltöttek Bélapátfalván és környékén. A gyerekek több festményt és tusrajzot készítettek, az ezekből összeállított tárlat pedig augusztus 16-ig tekinthető meg.

A megnyitón Ferencz Péter polgármester mondott köszöntőt, kifejtette, hogy örül, ha a városban alkotótábort rendeznek, hiszen a művekben mindannyian gyönyörködhetnek. Hozzátette, nem a természeti környezetre kell igazán büszkének lenniük, hanem a helyiek alkotásaira és az ide látogatók műveire. Gratulált minden résztvevőnek, s biztatta őket, jöjjenek máskor is.

Kanta Zsuzsanna táborvezetőnek, rajztanárnak is óriási élmény volt a néhány nap, dicsérte a gyerekek tehetségét, koncentrációját, munkafegyelmét. Ennek is köszönhető, hogy mindenkitől ki tudtak állítani három szuper képet. Sok sikert kívánt minden gyereknek és szüleiknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!