Rendezvény

2023.08.18. 12:20

Sor kígyózott a két íróért, megtöltötte a Kultúrszalon közönsége az egri fürdőromot

Megkedvelték az egriek az új nyári rendezvényhelyszínt, a Valide Sultana Fürdőromot, ezt már bizton állíthatjuk a Kultúrszalon fesztivál első napi rendezvénye után. Meglepő, de a csütörtöki, kánikulai estén sikerült egy irodalmi beszélgetéssel zsúfolásig megtölteni a teret: Háy János és Grecsó Krisztián írók voltak a vendégek.

Palágyi Edit

Háy János és Grecsó Krisztián voltak a Kultúrszalon vendégei

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Merészet álmodtak a háromnapos, csütörtöktől szombatig tartó egri fesztivál szervezői, hiszen két - vállaltan vidéki gyökerekkel bíró - kortárs íróval indították az első estét. Weil Zoltán beszélgetett velük, aki a provokatív kérdéseit sem tette félre. A két vendég azonban nem volt sértődékeny, sőt, még arról is beszámoltak, hogy melyik regényük, elbeszélésük az, amelyikben elrontottak ezt-azt. 

Háy János arra a kérdésre sem válaszolt pesszimistán, hogyan hat az írókra, hogy egy egyre szűkülő könyvpiacon kell boldogulniuk. Háy ugyanis úgy gondolja, az írás több mint termék, és még mindig sokan figyelnek az írók szavára, ugyanis mi emberek gondolkodni akarunk a magunk sorsán, életén. S könyveket is azért olvasunk, mert meg akarjuk tudni, hogy kik vagyunk a világban. 

 

Az idén elsőként megrendezett Kultúrszalon Fesztivált egyébként hagyományteremtőnek szánták a szervezők, olyan alkalomnak, ahol írókkal, színészekkel, zenészekkel beszélgetnek, és a közös együttlétet koncertekkel fűszerezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!