Mesefesztivál

2023.09.17. 15:19

A népmeséket népszerűsítették a hatvani fesztiválon + fotók

Ez már a nyolcadik alkalom, hogy megszervezték a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált.

Molnár Helga

A népmeséké volt a főszerep Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Iskolás csoportokkal telt meg a Grassalkovich Művelődési Ház és díszkertje csütörtökön a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál alkalmából – írja a hatvani Hírlap. Az első napon fellépett a Szépenszóló Társulat, akik a Zöld Péter meséjét adták elő, ebbe a kicsiket is bevonták. Zámborszky Eszter a társulat mesemondója úgy fogalmazott: a történetek, dalok és hagyományaink átadásával lehet leginkább a gyerekek képzelőerejét fejleszteni.

A díszkertben felállított mesejurtával, kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal várták a gyerekeket. Volt kötélhúzás, toronyépítés, csuhéjbabát és rózsát készíthettek, valamint zoknicsatán is részt vehettek a fiatalok.

Ez már a nyolcadik alkalom, hogy megszervezték az eseményt, melynek célja, hogy népszerűsítsék a mesemondást és a népmesét. A rendezvény minden évben egy adott téma köré épül, idén a gyógyítók, jósnők, kuruzslók és boszorkányok vannak a középpontban. A fesztiválon minden nap, egészen szombatig, változatos programokkal készültek a szervezők. Pénteken például volt mesecsiszoló műhely, este pedig felnőtteknek szóló báb-előadás, majd a Zagyva együttes koncertje és táncház várta a látogatókat. Szombaton pedig családi nap kezdődött. Készültek az elmaradhatatlan mesemondással, bábszínházakkal, koncertekkel. Fellépett Paár Julcsi, este pedig Zurgó táncházzal lehetett mulatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!