Mozi

2023.09.18. 21:24

Olimpikon édesanyja ihlette az egri Kovács Klaudia filmjét

A rendező Kovács Klaudia édesanyja, Erdélyi Éva, egri úszó olimpikon tiszteletére a Lájer Dezső utcában emléktáblát avattak tavaly. Kiderült, Erdélyi Éva egy filmhez kapcsolódóan megihlette lányát.

Fekete-Vadászi Erika

Kovács Klaudia többszörös díjnyertes hollywoodi rendező ezer szállal kötődik Egerhez. A Facebook-odalán osztotta meg, ki inspirálta a közelgő filmje készítésekor. 

– A közelgő, olimpiai témájú filmemet – amely szorosan kötődik a Los Angeles 2028-as olimpiai játékokhoz – néhai olimpikon édesanyám ihlette. Gyermekkori otthonánál emlékeztek meg a város politikusai tavaly az úszóként elért eredményeiről, és az megtiszteltetés ért, hogy részese lehettem az ünnepségnek. Büszke pillanat volt ez a családunk számára – számolt be róla Kovács Klaudia.

Az emléktábla avatásról portálunk is beszámolt. Az úszónőről 2010-ben utcát is elneveztek Egerben. Erdélyi Éva tízszer volt magyar válogatott, számos hazai és nemzetközi versenyen vett részt, és 1964-ben a tokiói olimpián is képviselte hazánkat és megyeszékhelyünket a csapatával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!