Zongoraest

2023.10.26. 10:28

Chopin szólt a Líceum falai között

Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt és Cziffra díjas, nemzetközileg elismert zongoraművész a zenének él.

Hornyák Réka

Színvonalas koncertet adott Hegedűs Endre zongoraművész

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Tiszta volt mint egy könnycsepp címen tartott előadást Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt és Cziffra díjas zongoraművész az egri egyetem Líceum Kápolnájában, szerdán este. Az elbűvölő zongoraesten Chopin műveit hallhatták az érdeklődők. 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szervezésében, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor hozzájárulásával jött létre a hangverseny. A zeneest egyfajta gyakorlás volt az előadóművésznek, hiszen november 6-án a Zeneakadémia nagytermében lesz fellépése. Hegedűs Endre szívében hordja Egert, mindig szívesen tér vissza ide. 

– Többször volt már alkalmam fellépni az egri egyetemen eddigi pályám során és mindig meleg fogadtatásban volt részem. Itt, a Líceum nagytermében található az egyik legjobb minőségű versenyzongora, egy csúcsminőségű Steinway zongora. A Líceum gyönyörű környezete és a kápolna szépsége egyszerűen inspirál és elkápráztat, az akusztika pedig kiváló a zenéléshez. Szerencsésnek tartom, hogy ma este Chopin szólt a csodálatos Líceum falai között – mesélte Hegedűs Endre, zongoraművész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!