Siker

2023.10.22. 19:15

Egri hallgatók filmjét is díjazták a szolnoki fesztiválon

Zupkó Krisztina és Biri Máté újabb sikert könyvelhet el magának a Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon.

Heol.hu

Zupkó Krisztina és Biri Máté újabb díjat nyertek Vörös út című filmjükkel

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- Október 21-én, szombaton adták át az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál díjait a Szolnoki Galériában az alkotók jelenlétében.  Az egyedi módon látványtervezőket és látványos tudományos filmeket megmérettető fesztivál fődíját, a legjobb látványtervezésért járó díjat a Club Zéró (Club Zero) című film nyerte el,  a film látványtervezője Beck Rainford személyesen vette át a díjat - adta hírül az ATAFF Szolnoki Filmfesztivál nevű Facebook-oldal.

A fesztiválon az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem két korábbi hallgatója, Zupkó Krisztina és Biri Máté is megmérette magát a Vörös út című filmjükkel. A korábban is díjazott alkotók Diákfilmes kategóriában indultak a filmfesztiválon.

- Második helyezésben részesült Zupkó Krisztina és Biri Máté Vörös út című egyedi témaválasztású és professzionális kivitelezésű  dokumentumfilmje, amely  Viktor, a mátraaljai indián mindennapi, és egyben mégsem mindennapi (és semmiképpen nem hétköznapi) életébe enged bepillantást. A film kivételes ereje, egyben átütő hatásának egyik titka, hogy rendkívüli érzékenységgel és aprólékossággal ábrázolja a különcnek tűnő, de végtelenül tiszta embert, életformát és hitvilágot. A főszereplőt megismerve arra juthatunk, hogy nem is az indiánok természetközeli élete a furcsa, hanem a jelenlegi többségi társadalomé - fogalmaztak a filmfesztivál oldalán.

Megkérdeztük Krisztinát és Mátét, hogy milyen érzés bezsebelni az újabb díjat.

- Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertük a Szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál második helyét a Diákfilm kategóriában. Ez egy kiemelkedő fesztivál számomra, ami lehetőséget adott arra, hogy újabb kapcsolatokat építsünk, illetve megismerkedjünk különböző hazai vagy akár határon túli filmekkel. Ez a pár nap nagyon intenzív és szórakoztató volt számomra, és fantasztikus, hogy hazahozhattunk egy újabb díjat - nyilatkozta portálunk kérdésére Krisztina.

- Hát elképesztő élmény volt ez a fesztivál! Rengeteg jó filmet láttunk, rengeteg elképesztő élményben volt részünk és rengeteg új barátot is szereztünk. Pár fesztiválon már jártunk, de ez a legszínvonalasabbak között szerepel, és egy ilyen színvonalas fesztiválon elhozni a 2. helyért járó díjat, különösen nagy elismerés számunkra - fogalmazott Máté.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!