Példakép

2023.10.06. 12:24

Örökös tagját gyászolja az egri színház

A Gárdonyi Géza Színház a közösségi médiában jelentette be a szomorú hírt.

Heol.hu

Elhunyt Olgyai Magda, a Gárdonyi Géza Színház örökös tagja - adta hírül az egri színház Facebook-bejegyzésében.

– Olgyai Magda - vagy ahogyan mi, társulati tagok hívtuk - „Olgyus”, rendkívül kedves személyiségével, humorával és a színpad iránt érzett alázatával példaképünk marad. 
Színházi életútja során a Szegedi Nemzeti Színházban, a Békés Megyei Jókai Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Győri Kisfaludy Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban is játszott - közölték.

Hozzátették, zeneakadémistaként egy padban ült Simándy Józseffel, fellépett Sárdy Jánossal és partnere volt Latabár Kálmánnak a Szelistyei asszonyok című operettben.
Számtalan szerepe között volt Verdi Rigolettójának Gildája, Mozart Figaro házasságának Zsuzsija, Moliére Tartuffjének Dorinája, vagy Mikszáth, Nem élhetek muzsikaszó nélkül című színművének Zsani nénije. Pályája zárásaként Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének Cecíliáját is eljátszotta, ezzel búcsúzva a színpadtól hetvenéves korában.
Egerbe akkor szeretett bele, mikor a miskolci teátrum tagjaként itt vendégeskedett. Még aktív színészként kijelentette, ha nyugdíjba vonul, csakis Egerbe költözik. Fogadalmát megtartva, több mint negyven évig élt Tittel Pál utcai lakásában. 

Olgyai Magda családja körében hunyt el 97 éves korában, Balatongyörökön, írták.

Három évvel ezelőtt Olgyai Magda még a következő verssel kívánt mindenkinek áldott ünnepeket:

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!