A Sztori

2023.10.16. 09:02

Országos olvasásnépszerűsítő játékot hirdet az egri könyvtár

Rengeteg könyv és játékos feladatok várnak az olvasás szerelmeseire a Bródy Sándor Könyvtár országos programjában.

Fekete-Vadászi Erika

Az egri Bródy Sándor Könyvtár

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti A Sztori elnevezésű országos online olvasásnépszerűsítő csapatjátékát határon innen és túl, tudtuk meg Szécsényi Orsolya könyvtárostól.

A Sztori híd a könyvekhez, az olvasmány élményéhez, egymáshoz. Egy híd ami új találkozásokhoz, barátságokhoz, világmegváltó beszélgetésekhez vezet el bennünket illetve a könyvek megismerésén túl egymás és önmagunk felfedezéséhez.

– A jelentkező csapatok minimum kettő, maximum öt taggal jelentkezhetnek a játékra. Egy válogatott olvasmány listából, a Könyvválasztóból választhatják ki azokat a történeteket, amelyekhez könyvajánlót írnak, illetve egy-egy kreatív feladat elkészítése is a játék része. Az elmúlt évek legizgalmasabb kreatív feladatai közé tartozott a könyvtrailer készítés, borító újratervezés, könyves térképrajzolás, montázskészítés, vagy akár a csapatok saját magukat is beleírhatták választott könyvükbe – mondta el portálunknak Szécsényi Orsolya. 

A fordulók között Kis Könyves Kalandozásokban is részt vesznek a játékosok, valamint a Grátisz játékban extra pontokért folyik majd a küzdelem.

A kihívás végén a különböző kategóriák nyerteseit értékes könyvcsomagokkal jutalmazzák, a legjobb kreatív feladatot és könyvajánlót elkészítő csapatok pedig különdíjban részesülnek, amely jutalmakat a jövő év áprilisában tartandó ünnepi Záró Ceremónián adják majd át az egri Bródy Sándor Könyvtárban.

Október 22-ig lehet regisztrálni a játék oldalán. Minden korosztálynak hirdetnek kategóriákat, valamint családok jelentkezését is várják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!