Fesztivál

2023.11.06. 09:30

Speciális filmeket nézhetünk meg Egerben

Hatvan filmet láthat a közönség a kedden kezdődő 9. Magyar Speciális Filmfesztiválon Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

Heol.hu

A november 9-ig tartó nemzetközi filmfesztiváljra hat kontinens 33 országából 192 alkotást neveztek. A rendezvény célja, hogy a fogyatékossággal élők gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét, és ezzel segítse az elfogadást.

A vetítéseket kísérő programok színesítik: a szakmai kerekasztal-beszélgetés mellett jótékonysági koncertet ad a Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar, és zenés-verses bemutatón ismerhetik meg az érdeklődők Gömbös Olivér autizmussal élő fiatal filmes Futottam Holdversenyt című könyvét.

A tájékoztató szerint a fesztiválon bemutatandó filmek segítik az alkotók önkifejezését, a társadalom számára pedig betekintést nyújtanak a sérült emberek világába. A Magyar Speciális Filmfesztiválon a fogyatékkal élők és a filmes szakma képviselői egyaránt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A fesztivál szakmai zsűrije a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért díjakat oszt ki. A díjátadó november 9-én lesz Budapesten, az Eötvös10 Művelődési Házban - áll a tájékoztatóban.

Egerben a Bródy Sándor Könyvtárban november 9-én fél öttől vetítik a versenyfilmeket.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!