Janika

2023.12.08. 16:44

Janika, avagy újabb sikergyanús premier a színházban + fotók, videó

Sikergyanús darabot tűzött műsorra a Gárdonyi Géza Színház.

Palágyi Edit

Baranyi Péter, Misurák Tünde és Nagy András a Janika című vígjátékban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor fotoda.hu

Fiatalon házasodott össze a vígjátékszerző és a színésznő, a férj az őt féltékenyen túlszerető hitvese oldalán megrémült, hogy örökre vége a szabadságának. Amikor sikeres darabjának próbáira magányosan kell Amerikába utaznia, a Szabadság-szobor megpillantásakor édes mámor fogja el – tizenöt évre ott ragad és új párra lel. Időközben neje itthon népszerű primadonnává válik, akire a színigazgató épp egy új darab főszerepét bízta: egy 14 éves kamasz megszemélyesítését. Faképnél hagyott feleségéhez szenteste betoppan a hűtlen férj, aki a válást kívánja elintézni. Ám a szerepét ízlelgető színésznő alakítását félreértve eltitkolt gyermekének véli a karácsonyfa alatt villanyvonatozó “ifjút”, az asszony pedig a hitelesség sikerén felbuzdulva élvezettel játssza tovább a szerepet.

Teljes környezetük aggódva figyeli a kialakuló őrültek házát. A férj egy idő után persze megneszeli a cselt, így aztán izgalmas ráérezni, mikor ki vezeti orránál fogva a másikat. Vajon beleegyezik-e Janika “szülei” elválásába? Erről szól Békeffi István és Stella Adorján vígjátéka, a Janika, melyet pénteken mutat be a Gárdonyi Géza Színház Frigyesi András rendezésében. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!