Muzsika

2024.01.02. 18:22

Közönségsiker volt a hagyományos egri újévi koncert + fotók

Operettslágerekkel, Strauss művekkel, sőt, kánkánnal nyitották az évet: újévi koncert volt hétfőn a Gárdonyi Géza Színházban.

Palágyi Edit

A tánc sem maradt el

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

- Vérpezsdítő dallamok, szemet gyönyörködtető látvány, no és persze a nagyszerű művészek – ilyennek álmodtuk meg az idei egri újévi koncertet - mondta Kelemen Csabáné Lengyel Edina, aki a szervező Agria Nyári Játékok Kft. nevében szólt a közönséghez január elsején este a Gárdonyi Géza Színházban. E rendezvényt még 1995-ben hívták életre a bécsi koncertek mintájára.

- Van miért hálát adnunk. Békében élünk, ha úgy teszik, szeretetben. Ám hálát adunk-e az év 365 napjában szeretteinkért, családunkért, a munkánkért s azért, hogy ilyen színvonalon élhetünk? - e kérdéssel köszöntötte az új esztendőt Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az esti hangverseny előtt. (Az újévi koncert délutáni előadásán Lengyel Gyula atya köszöntötte a publikumot.)

Az est műsorát valóban a közönség szája íze szerint állították össze, így a népszerű Strauss művek mellett ismert operettek részletei hangzottak fel, így a hálás taps sem maradt el. A zenéről a 40 éves Dunakeszi Szimfonikus Zenekar gondoskodott Farkas Pál karmester vezényletével, emellett Rálik Szilvia, Pánczél Klaudia és Turpinszky Gippert Béla operaénekesek valamint Bozsó József gondoskodtak az évkezdő hangulatról. Természetesen a tánc sem maradt el, így kánkánt és keringőt is láthatott a publikum. A közönség a szünetben koccinthatott, és aki kellően muzikális volt, egy-két operettslágerrel a fülében térhetett haza hétfőn este a színházból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!