Bébillér

2024.01.08. 19:08

Meséléssel és lámpáskészítéssel telt a délután az egri gyermekkönyvtárban

Már 2006 óta működik a Bébillér mesekör az egri gyermekkönyvtárban.

Molnár Helga

Folytatódott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Bébillér családi meseköre

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Folytatódik a Bródy Sándor Könyvtár Bébillér családi meseköre. Ebben az évben január 8-án délután volt az első ilyen alkalom. Pauer Erika, a gyermekkönyvtár csoportvezetője elmondta, a mesekör 2006-tól folyamatosan minden hónap második hétfőjén várja a családokat, kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

– A közös mesélésekkel próbáljuk megidézni a régi fonók hangulatát, ahol mindig van egy népmese – vagy egy magyar, vagy egy külföldi –, és a meséléshez mindig választunk játékot, éneket, illetve van egy kézműveskedő része is a délutánoknak – részletezte.

A hétfői délután során egy észt népmese hangzott el, s mivel ebben a történetben a tűz játszik főszerepet, így lámpást készítettek. Hozzátette, igen szép számmal jelennek meg ezeken a délutánokon.

– Az idei évad tematikája az égig érő mesefa lett, ez tulajdonképpen egy ökológiai szemléletet próbál átadni, s minden mesénk egy kicsit affelé mutat, hogy a természetet milyen fontos tisztelni – húzta alá. A foglalkozáson a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, Tőzsér Istvánné is mesélt, s végül ismét jó hangulatban telt el a délután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!