Elismerés

2024.02.02. 20:08

Átadták a Dr. Kosárka József Emlékdíjat a St. Andrea Pincészetnek

Az elismerést minden évben az a pincészet nyerheti el, amelynek legtöbb különböző borát jelölik a tagok a Super 12 választáson, ez ezúttal a St. Andrea lett.

Molnár Helga

A Magyar Borszakírók Köre Dr. Kosárka József Emlékdíjjal jutalmazta az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészetet, erről korábban írtunk. Azóta a pincészet meg is kapta a díjat, erről közösségi oldalukon írtak.
– Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a Magyar Borszakírók Köre idén úgy ítélte meg, hogy a Dr. Kosárka József Emlékdíjra a St. Andrea Szőlőbirtok érdemes – hálásan köszönjük az elismerést! A díjat a budapesti Zwack Unicum Házban rendezett ünnepélyes díjátadón dr. Lőrincz György vette át.

A díjat 2022-ben elhunyt alapító ügyvivő elnöke, dr. Kosárka József tiszteletére tavaly alapította a Magyar Borszakírók Köre. Minden évben az a pincészet nyeri el, amelynek legtöbb különböző borát jelölik a tagok a Super12 választáson, idén ez a St. Andrea Szőlőbirtok volt. Pincészetünknek az eddigi nyolc év alatt 6 fehérborral és 8 vörösborral került fel a Super12 listára, 2023-ban 5 St. Andrea bort jelöltek a tagok – részletezték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában