Pajtaszínházi Szemle

2024.02.01. 09:11

Meghódította az ostorosi társulat a Nemzeti színpadát

A IX. Pajtaszínházi Szemlén az Ostorosi Csattanó színjátszó csoport képviselte Heves vármegyét.

Heol.hu

Az IX. Pajtaszínházi Szemlén 19 vármegye 19 színjátszócsoportja mutatta be a legkülönfélébb színházi műfajokat. A rendezvényen bemutatták az elmúlt hónapok próbáinak, együttműködéseinek és vitáinak eredményeit, melyek során a vállalkozó szellemű emberekből igazi közösség kovácsolódott. Az Ostorosi Csattanó színjátszó csoport képviselte Heves vármegyét Hámori István Péter Végy egy tehenet komédiájával Nagy Adrienn egri színművész rendezésében.

Vidnyánszky Attila direktor nyitóbeszédében kiemelte: "igazgatóként úgy gondolom, hogy ez a legméltóbb aktusa a Nemzeti Színház részéről kinyitni az ajtókat, kapukat, jöjjön be mindenki, mert az a színház mindenkié, minden magyar ember színháza, és örülnék is, hogyha így éreznék, így éreznétek itt bent magatokat."

 A Pajtaszínház Program 2015-ben indult a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság együttműködésével mintaprogramként. Célja az volt, hogy olyan településeken, ahol korábban működött színjátszókör, de az évek során ez a mozgalom elhalt, újraélessze és megőrizze a színjátszó hagyományokat. A program olyan élményközpontú tanulási teret teremtett az amatőr színjátszó közösségek számára, ahol komplex művészeti és közösségformáló tevékenységek révén eljuthattak saját színpadi előadásaik létrehozásáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!