Húsvét

2024.02.21. 07:35

Palóc ünnep: négynapos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál

A Hollókői Húsvéti Fesztiválon ezúttal is gazdag folklór programmal, palóc gasztronómiával, népszokásokkal, az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertekkel, illetve családi- és gyermekprogramokkal nyújtanak majd feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Molnár Helga

A locsolkodás közép-európai húsvéti hagyomány

Forrás: Flajsz Péter/24 óra

A palócok idén is kitesznek magukért. Március 29. és április 1. között folyamatos program várja majd a Hollókőbe látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít bennünket az időbe – számolt be róla a nool.hu.

A honlapon található információk szerint nagypénteken ingyenes lesz a belépés az Ófaluba, ahol egyebek mellett a húsvéti készülődés jegyében kézműves kirakodóvásár, tojásfestés, valamint előadások is várják majd az érdeklődőket a Dr. Román András Látogatóházban.

Nagyszombaton gasztronómiai és hagyományőrző programok lesznek az Ófalu udvaraiban. A napot a Keleti Szél Zenekar koncertjével zárják majd. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a hagyományokhoz hűen szentmisével és feltámadási körmenettel kezdődik majd a program, illetve természetesen a húsvéti locsolkodás sem maradhat el a templomnál és az alsó kútnál. A további programokért érdemes meglátogatni a program honlapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!