Koncert

2024.03.21. 17:45

Rendhagyó zeneórát tartottak az egri Pásztorvölgyiben – fotók, videó

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola adott koncertet csütörtökön az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium rendhagyó ének-zene óráján.

Mellik Alexandra

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola diákokból és tanárokból álló szimfonikus zenekarát látta vendégül csütörtökön, egy rendhagyó ének-zene órán az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium.

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola adott koncertet csütörtökön az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium rendhagyó ének-zene óráján.
Nagyon sokan voltak kíváncsiak a rendhagyó zeneórára 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek meghallgatni minket, s reméljük, a végén nem érzitek azt, hogy kényszerből kellett ezt tennetek – mondta köszöntőjében Gulyás László, az Egri Farkas Ferenc  Zeneiskola intézményvezetője. 

A zenészek a koncerten kilenc műsorszámot adtak elő különböző stílusban, a komolyzenétől kezdve a könnyűzenéig.

– A zenekarban van egy pár tanárkollégám, de több mint 80 százaléka a zeneiskolában tanuló növendékekből áll – tette hozzá Gulyás László. – Ha hátrafordulok, rögtön az első sorban, a hegedűnél Szalay Abigélt is köszönhetjük, aki törzsgyökeres pásztorvölgyis. Első számként Edvard Grieg: Peer Gynt szvitjét játsszuk el, ami nem másról szól, mint az ébredésről. Azért gondoltam arra, hogy ez legyen az első szám, mert nagyon megértelek bennetek, fárasztó lehet reggel 8-tól itt ülni. Egy zenésznek nagyon nehéz felébrednie délelőtt 10 óra előtt. De most mi is korán felébredtünk, hogy meg tudjunk lepni titeket ezzel a koncerttel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!