Látogatók

2024.04.06. 11:28

Megrohamozták az egri várat

Egert húsvétkor ellepték a turisták. Többek között megrohamozták az egri várat is.

Heol.hu

Látogatókból nem volt hiány, a Dobó István Vármúzeum beszámolója szerint, 11 ezren megrohamozták az egri várat a húsvéti hosszú hétvégén, amikor is rengeteg programmal készültek az oda látogatóknak. 

Megrohamozták az egri várat, ahol több program is várt
Megrohamozták az egri várat, ahol több program is várt
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A 4 napos hosszú hétvége során közel 11 ezer vendég kapcsolódott ki a Dobó István Vármúzeumban, és vett részt a színes program kavalkádban. Hagyományőrzők bemutatói, kézműves foglalkozások, hímestojás festés és patkolás, kisállat simogató, népi játszótér fogadta az erődítésbe érkezőket.  Szombaton közel 300 íjász mérte össze tudását, hiszen a nemzeti emlékhely adott otthont a Magyar Íjász Szövetség által szervezett Bornemissza-kupának, melyen hagyományos viseletbe öltözött sportolók, 24 pályát teljesítve versengtek egymással. A szinte kora nyári időben hazai és külföldi turisták örömmel barangolták be kiállításainkat, fedezték fel új attrakcióinkat, és vettek részt az Egri vár vitézei és hős asszonya által vezetett tárlatbemutatókon is – fogalmaztak az egri vár hivatalos Facebook-oldalán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!