Színes-szagos programkavalkád

2024.05.26. 15:24

Minden volt, mi szem-szájnak ingere az érsekkerti gyereknapon + videó, fotók

A gyerekek a nap végére bizonyára kifáradtak, ha minden attrakciót kipróbáltak.

Molnár Helga

Tűzoltókkal is találkozhattak a gyermekek az Érsekkertben

Forrás: Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Apa, van dodzsem is! – ilyen és ehhez hasonló felkiáltásokkal volt teli vasárnap az Érsekkert a gyereknapon. Bátran mondható, hogy vasárnap ennél a helyszínnél nem volt vidámabb hely, minden adott volt arra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

A gyereknapot hazánkban május utolsó vasárnapján tartják, ekkor minden a kisebbekről szól, így Egerben is. Kiérve az Érsekkertbe csupa színes-szagos dologgal találkoztunk. Kedveztek azoknak, akikeket a bátrabbik fából faragtak. Sokan kipróbálták a mászófalat, de hosszú sorokban álltak a csúszópályánál is.
– Fura érzés volt a levegőben lenni – fogalmazott egy kisfiú, amikor a mászófalról leereszkedett, de már szaladt is tovább a következő játékhoz.

Izgalomból nem volt hiány a Kemény Ferenc Sportcsarnok udvarán sem, igazi időutazásba csöppenhettünk. Különböző sürgők, dodzsempálya, céllövölde, vattacukor várta az erre sétálókat, a búcsúk hangulatát idézték itt meg. Ahogy körbenéztünk, sokak szórakozásra leltek ezekben a retrónak számító játékokban. S ha már vattacukor, akkor édesség, szinte kifogyhatatlan mennyiségben álltak a sátrakban a csokik, cukrok, de volt cukorkaágyú és csokiszökőút is.

Azok a gyerekek, akiket a négykerekűek érdekelnek, különleges autókkal sőt traktorokkal is találkozhattak az Érsekkertben, s némelyikbe bele is ülhettek. Itt találkoztunk egy családdal, ők füzesabonyiak.
– Volt gyereknap a városunkban szombaton, de úgy gondoltuk, megnézzük az egrit is, s nem csalódtunk – mondta Krisztina, akinek három kisfia várt arra, hogy felülhessen a traktorba. Mint mondta, úgy alakították a napot, ahogy a fiúk szerették volna, arra mentek, azt próbálták ki, amihez kedvük volt.
– A csúszópálya mellett már eljöttünk egyszer, ott nagy volt a sor, de valószínűleg visszatérünk. De megyünk még a sürgőkhöz, és szerintem a fiúk nem állják meg, hogy ne próbálják ki magukat tűzoltóként. Ami pedig a cukrot illeti, még tejfoguk van, ma nem számít – jegyezte meg viccesen. S ahogy mondta, egy tűzoltóautó is kinn állt a parkban, sőt egy hivatásos szakember segítségével a vállalkozókedvűek tömlőt kaphattak a kezükbe, s kipróbálhatták, milyen tűzoltónak lenni.

A szervezők a színpadra is tartogattak igazi csemegéket. Bognár Szilvia koncertje 10 órától volt hallható, a Hepehupa zenekar hangszerbemutatóval egybekötött műsorral készült, majd a kalandokkal teli "Kisherceg" meseelőadás délután került színpadra. Felsorolni is nehéz, mennyi minden várta a gyerekeket és a szülőket is, az időjárás is megkegyelmezett, kellemes idő volt, s láthatóan mindenki jól érzete magát a városi gyereknapi forgatagban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában