karate

2017.08.04. 15:10

A világbajnok hiányolja a megbecsülést

A nagyszebeni Eb-ről arannyal és ezüsttel tért haza Egerbe.

B. Cs.

Herczeg Lilla küzdelemben nyert nemrég Eb-t Beküldött fotó

A motiváció töretlen Herczeg Lillánál, mégis akad hiányérzete a világbajnoki címmel (2008, Japán) is büszkélkedő karatékának.

A romániai Nagyszebenben nemrég Eb-aranyat és Eb-ezüstöt nyert egri versenyző egyre inkább küzd azzal a nem kis feladattal, amit a támogatókeresés, a szponzor gyűjtést jelent egy profi szemléletű, de amatőr státusú sportoló számára. Teszi mindezt kétszeres Európa-bajnokként, Eb-ezüst, és bronz birtokában, Európa-kupa medálokkal és honi elsőségekkel a dicsőséglistán.

Herczeg Lilla küzdelemben nyert nemrég Eb-t Beküldött fotó

– A romániai kontinensviadal az előre nem tervezett versenyek között szerepelt, de mivel közel volt a helyszín, az edzőmmel, Tóth Zsolttal úgy döntöttünk, a felkészülés érdekében elindulok – magyarázta Herczeg Lilla. – A nők középsúlyú kategóriájában küzdelemben az első helyen végeztem, míg az új próbálkozásnak számító formagyakorlatban második lettem. Az igazság az, hogy ettől erősebb Európa-bajnokságokon szoktam részt venni, azonban a nyári időszak miatt ezúttal kevesebb nevező akadt.

A miskolci Fighter SE versenyzője Egerben dolgozik, edzőpartnerei azonban a borsodi megyeszékhelyen, Karcagon, Sárospatakon és Mezőkövesden várnak rá. Az utazás nem kis terhe is a vállát nyomja.

– Szinte minden pénzem a karatéra kellett fordítanom – folytatta a versenyző. – Persze, ezt szeretem, és ez eredmények is engem igazolnak, mégsem érzek megbecsülést. Néha ezt jól viselem, néha nem. Támogatók nélkül, csak magamra és a családra alapozva eddig képes voltam világszinten jegyzett teljesítményt felmutatni. Nem tudom, ez a lendület meddig tart...

Anglia, Spanyolország, Oroszország

Szeptemberben a Szolnok-kupa és Angliában a British Open, októberben pedig az IKO Matsushima csoport barcelonai Eb-je vár Herczeg Lillára. December elején Oroszországban világbajnokság kínál próbatételt, ám ehhez nagy mértékben szükséges a részvétel költségeinek előteremtése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában