STRANDLABDARÚGÁS

2018.07.12. 21:12

Ábel: a száz százalék edzésen is alapkövetelmény

A csapatkapitány egészséges önbizalommal tekint előre.

Bódi Csaba

A Grep-Energia SC Gyöngyös csapatának játékosai jól tudják, milyen út vezet a sikerhez. Ezért mindent meg is tesznek Fotó: NSL

 

A Grep-Energia SC csapatának kapitánya, Ábel Péter úgy véli, amennyiben a soron következő, második játéknapon is hibátlan mérleggel zár a gyöngyösi együttes a Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokságban, akkor szinte már borítékolható a döntős részvétel.

A Grep-Energia SC Gyöngyös csapatának játékosai jól tudják, milyen út vezet a sikerhez. Ezért mindent meg is tesznek Fotó: NSL

– Sikerült jól elkapni a rajtot, bár a nagy rivális GWP elleni mérkőzés eléggé élesen alakult. Ezúttal mire számít a jászságiak ellen?

– Két brazil csapattársunk helyett most az ukrán kapus Gladcsenko és a védő Pacsev játékára számíthatunk a második forduló négy mérkőzésén – felelte az ESC 34 éves labdarúgója – Egy héttel ezelőtt szoros, jó meccset játszottunk a GWP ellen, a 6–5-ös győzelem nagy értékkel bírt. Tudomásom szerint péntek délután a spanyol Adrian Frutos Garcia és a sérüléséből felépülő Menyhei Zoltán is csatlakozik Fekete Viktorékhoz, akik nyilván visszavágnának a múlt heti vereségért. Várhatóan ez is jó párharc lesz, amit ugyanúgy szeretnénk megnyerni, mint a további összecsapásokat.

– A Bonyhád elleni 10–6-os siker nem mutat rosszul, ám sokáig nem úgy tűnt, hogy sima lesz. Igaz, a tolnaiakkal szemben ez alkalommal nem kell homokra lépni...

– A csapategységben van a bonyhádiak ereje, akik ellen három perccel a vége előtt még 6–6 volt az állás, aztán a hajrá döntött.

A pétervásárai Bodon PFC-vel szembeni csata viszont jóval nagyobb feladatnak ígérkezik, mint volt a Bonyhád vagy lesz az Újhartyán és Siófok elleni meccs. Tart a péterkeiektől?

– Ezt nem mondanám, de hogy idén jók lesznek, az már eddig is nyilvánvalóvá vált. Ráadásul most három másik ukrán válogatott érkezik hozzájuk, vagyis kiemelt módon kell összpontosítanunk. Az újhartyániaknál a keresztszalag-szakadást szenvedett Turós Viktor kiesése nagy veszteség, míg a siófoki fiatalokkal szemben nem hinném, hogy dobjuk a hibát.

Ábel Péter (szemben) bízik a jó folytatásban Fotó: NSL

– Vagyis négy meccs, négy győzelem?

– Erre törekszünk, és ha ez összejön, alighanem biztosítjuk a helyünket a legjobb négy között.

– Jó tudjuk, hogy az edző, Bruno Malias Mendes is beáll a csapatba?

– Bruno elsősorban szakvezetőként tevékenykedik, és így van ez az edzéseken is. A kivételt ez a hétvége jelenti, mert amolyan búcsúfellépésként beszáll majd közénk.

– Az aligha vitatható, hogy az ötszörös világbajnok brazil sztártól sokat lehet tanulni. Ön például mit tanult tőle?

– Szemléletmódot, gondolkodást, vagy azt, hogy minden edzésen százszázalékos intenzitással kell végezni a gyakorlatokat, mert akkor tudjuk majd a meccsen is kihozni magunkból a legtöbbet. Tesszük ezt úgy, hogy amatőr játékosokról van szó, mégis úgy állunk a strandlabdarúgáshoz, hogy a tudásunk legjavát legyünk képesek kiadni.

A mátraaljaiak hétvégi mérkőzései

PÉNTEK

15.00: Grep-ESC Gyöngyös–GWP Cservy

19.00: Grep-ESC Gyöngyös-Újhartyán VSE

SZOMBAT

11.00: Grep-ESC Gyöngyös-Bodon Péter FC

14.00: Grep-ESC Gyöngyös- Siófoki Bányász

A BAJNKSÁG ÁLLÁSA

1. Bodon PFC 5 4 – – 1 34–19 12

2. Grep-ESC 4 4 – – – 29–15 12

3. Bonyhád BFC 5 3 1 – 1 39–28 11

4. Újhartyán VSE 3 2 – – 1 20–10 6

5. FC Junior Sport 4 2 – – 2 16–23 6

6. GWP Cservy 3 1 – – 2 14–15 3

7. Siófoki Bányász 5 1 – – 4 20–32 3

8. Futurnet TFSE 4 – – – 4 8–19 0

9. Z. Garvittax 3 – – – 3 10–29 0

A GÓLLÖVŐLISTA ÉLCSOPORTJA

18 gólos: Dmitro Vojtyenko (Bodon PFC)

12 gólos: Máté Róbert (Bonyhád BFC)

8 gólos: Németh János (Siófoki Bányász)

7 gólos: Rutai Balázs (FC Junior Sport)

6 gólos: Ábel Péter, Alezyr (mindkettő Grep-ESC)

Lehetőséget kínálnak a fiataloknak

Csiba Attila, az Energia SC Gyöngyös elnöke öt éve tartó folyamat részeként említette azt a filozófiát, amely meghatározza a mindennapokat.

Csiba Attila (balról a második) kiválóságok között Beküldött fotó

– A nálunk játszó futballisták számára megteremtjük annak a lehetőségét és feltételeit, hogy nagypályán, futsalban és/vagy strandlabdarúgásban ki-ki megtalálja a számára leginkább testhez álló szakágat – fogalmazott a sportvezető. – Nagy pozitívum, hogy a Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokságban címvédő csapatunkban válogatott játékosok és külföldi sztárok jelentenek vonzerőt a fiataloknak, akik a szakma nemzetközi elitjéhez tartozó edzőktől tanulhatnak. Mindez kiválóan szolgálja a gyerekek fejlődését, miközben a látásmódjuk is változik. Ha pedig azt nézzük, hogy a strandfoci a nyári időszakban összeköthető a kikapcsolódással és a remek hangulattal, amihez a klubunk színeiben rendre siker is párosul, akkor azt gondolom, olyat tudunk kínálni, ami több szempontból is élményekkel gazdagítja labdarúgóinkat – zárta szavait Csiba Attila.

Cél a korosztályos válogatott

Forgács Balázs még csak októberben lesz 17 éves, de már nemcsak belekóstolhatott a felnőttek között légkörbe, a legjobbakkal készül, és a Siófokon szereplő keretnek is tagja. Célja a korosztályos válogatottság, amihez edzője szerint a képességei adottak.

A még csupán 16 éves Forgács Balázs a felnőttek között készül Fotó: Rigó Judit

– Nagyon nehéz, fárasztó, ugyanakkor jó hangulatú, éppen ezért élvezhető edzéseken veszek részt az első csapatnál – mondta a gyöngyösiek fiatalja. – Tapasztaltabb játékostársaim támogatnak és biztatnak, ami jót tesz az önbizalmamnak. Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy rendkívül sokat kell még annak érdekében dolgoznom, hogy bekerüljek a korosztályos válogatottba. Edzőnk, Bruno Malias Mendes arra biztat, ha így folytatom, akkor jók esélyeim, és sikerülhet.

A Energia SC utánpótlás-csapatai, így az U14-es, az U16-os és az U19-es korosztályhoz tartozó gárda is megyei döntőt játszik vasárnap a gyöngyösi strandon. Forgács Balázs ez utóbbi társulat tagjaként lép majd homokra, ám előtte péntenken és szombaton a Balaton partján vérteződik újabb tapasztalatokkal. Holnap este aztán hazatér, hogy bajnok legyen.

Testvérek vagyunk

Brazil, ukrán, magyar? Bruno Malias Mendes szerint mind testvérek vagyunk, akiket a strandfoci szeretete hozott össze és sző barátságokat nemzetiségtől függetlenül.

Bruno Malias Mendes (jobbra) és csapata Beküldött fotó

 

Címkék#strandfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában