percről percre

2018.10.14. 19:30

A Fradival avatták fel a világítást Makláron

Pályavilágítást avató mérkőzésen a Ferencváros öregfiúk-csapata látogat Maklárra. Az eseményekről percről percre tudósítunk.

Tóthpál Zoltán

61. perc: Véget ért a találkozó. Döntetlennel avatták fel a világítást a sporttelepen.

59. perc: Az utolsó energiájukat mozgósítják a csapatok, főleg igaz ez a Fradi játékosaira. Érezhető, hogy a zöld-fehérek már nehezen bírják erővel a végét.

56. perc: Lengyel szabadrúgása centikkel kerülte el a maklári kaput. Aztán csere a Fradinál, Holló Richárd helyett Dzurják József a pályán.

54. perc: Kapuscsere az utolsó percekre a Maklárnál, Tiszolczki helyett Ardai Ádám a pályán.

50. perc: „Olyan a meccs, mintha bajnoki lenne” – állapítja meg egy néző a lelátón. Tény, hogy van küzdelem a pályán, és főleg a maklári játékoson érződik, hogy meg szeretnék nyerni a találkozót.

48. perc: A maklári támadások után nagy lehetőséget hagyott ki a Ferencváros. Egy hiba után Jordaki Norbert teljesen egyedül iramodhatott meg a kapu felé, de nagyon hosszan szöktette magát, így oda lett a lehetőség.

46. perc: A megérdemelt egyenlítés után is támadásban maradt a Maklár. Úgy tűnik, a hazaiak megpróbálják megnyerni a találkozót, és győzelemmel felavatni a világítást.

43. perc: Megvan a maklári egyenlítés! Hajdú Zsolt beadása után megcsúsztatták a labdát, Szőllősi Richárd pedig közvetlen közelről bólintott a Ferencváros kapujába. A maklári, aki betalált a Fradi ellen! 1-1.

39. perc: Megint húzós jelenetek játszódtak le a Ferencváros kapuja előtt, de ezt is megúszták a fővárosiak.

Így üzemel a világítás a sporttelepen Fotó: a szerző

36. perc: Hosszú idő után jött ki a szorításból a Ferencváros, Báder János lövése után akadt dolga a maklári kapusnak.

34. perc: Egy beívelés után Tóth József próbálta meg egyből kapura húzni a labdát, de nem találta el a kaput. A második félidőt is támadóan indítja a Maklár, a hazaiak játékából csak a gól hiányzik.

31. perc: Mindössze öt perc pihenő után itt is van a folytatás. Elkezdődött a második félidő.

Félidei eredmény – Maklár – Ferencváros 0-1.

31. perc: Véget ért az első félidő. Ferencvárosi vezetés a szünetben a maklári sporttelepen. Hamarosan jön a folytatás.

28. perc: Lassan vége lesz az első félidőnek. Az utóbbi percekben mondhatjuk, hogy felbillent a pálya, de a mezőnyfölény egyelőre nem ért egyenlítést a makláriaknak.

 

24. perc: Eddig kifogástalanul működnek a világítótestek a helyszínen, remek fény vetül a sporttelepre. Ilyen körülmények között lehet játszani. A hangulatra sem lehet panasz, megmozgatta a helyi lakosokat a Fradi érkezése.

20. perc: Hajdú Zsolt lőhetett jó helyzetből, ezúttal a kapufa segítette ki a Ferencvárost. Érik az egyenlítés.

17. perc: Újabb nagy maklári lehetőségek, előbb Vojtekovszki lövése után nagyot fogott a Ferencváros kapusa, Kollár József, majd egy távoli lövés kerülte el nem sokkal a vendégek kapuját. Most pedig újra munkában a Fradi kapusa. Vannak történések.

15. perc: Vojtekovszki Márton egyenlíthetett volna, de talán őt is meglepte, hogy váratlanul eljutott hozzá a labda. Hat méterről, reflexből csak a kapu fölé tudta belsőzni a labdát.

13. perc: Áttevődött a játék a Ferencváros térfelére. Szögletek rúg a Maklár, de eddig nem alakult ki lehetőség a zöld-fehérek kapuja előtt.

8. perc: Vezet a Ferencváros! Lengyel Béla gondolt egyet, és vagy harmincról előtte a labdát, a nagy erejű lövéssel szemben pedig tehetetlen volt Tiszolczki László. 0-1.

Életkép a helyszínről Fotó: a szerző

4. perc: Ahogy az ilyen jellegű meccseken megszokott, nem diktálnak túl nagy iramot a csapatok. Valamelyest többet volt eddig a labda a Ferencvárosnál, amely óvatos, kimért passzokkal próbál eljutni a maklári térfélre. A hazaiak nyilván gyorsabban, lendületesebben futballoznak, de eddig sem itt, sem ott nem volt helyzet.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Kékben játszik a Maklár, és tiszta zöldben a Ferencváros.

Meccs előtt írtuk:

18.20 – Felkapcsolták a fényeket. Taps. És most már kezdődhet a meccs!

18.15 – Fontos tudni, hogy kétszer harminc percet játszanak majd a csapatok.

Akik játszanak...

18.11 – Ünnepélyes körítést kap a világítás felkapcsolása. Ezekben a percekben Vojtekovszki Csaba, az MLSZ megyei igazgatója köszönti a nézőket, és beszél a fejlesztés fontosságáról. „Ez az első amatőr sportpálya a megyében, ahol villanyvilágítás van” – emlékeztetett.

18.08 – Mondhatjuk, hogy igen erős csapattal érkezett Maklárra a Ferencváros, ez is mutatja, hogy a zöld-fehérek nem veszik fél vállról a találkozót. Csak néhány név, akiket láthatnak a nézők ma este: Szűcs Mihály, Dzurják „Csöpi”, Kuntics Zorán, Fischer Pál, Bánki József. És lassan most már tényleg kezdődhet az összecsapás.

18.05 – Eredetileg 18 órakor kezdődött volna a találkozó, de néhány pillanatot még várni kell a kezdésre. Több mint háromszáz néző a maklári sporttelepen.

Fotó: Lénárt Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában