SÍSPORT

2018.12.14. 14:25

Egri városi síbajnokság: verseny, móka, barátság

Nagyszerű alkalom az emberi kapcsolatok ápolására.

Sike Károly

A kisebbek sem maradnak ajándék nélkül Fotó: Szántó György

Folyamatosan fejlődő szlovák síparadicsom biztosít helyszínt 12. Eger Városi Síbajnokságnak. A lengyel-szlovák határon fekvő Zár település jövőre is kinyílik az egrieknek.

– A téli sportok időszaka már elképzelhetetlen a városi síbajnokság nélkül – osztotta meg Martonné Adler Ildikó egri alpolgármester a 12. Eger Városi Síbajnokság kapcsán tartott pénteki sajtótájékoztatón. A városvezető megerősítette: a rendezvény az elmúlt években olyan népszerűségre tett szert, hogy mára az egri és a környékbeli sízők legnagyobb közösségi eseményévé lépett elő.

A szlovákiai Zár (Zdiar) település 2019. március 1. és 3. között fogadja a városi síbajnokság résztvevőit. Jövőre is hozzávetőleg 400 nevezőnek biztosítanak elhelyezést és zavartalan versenyzést.

– Zár dinamikusan fejlődő síparadicsom, amely hangulatos helyszínt nyújt az egrieknek – fogalmazott Martonné.

A kisebbek sem maradnak ajándék nélkül Fotó: Szántó György

Január 30-ig nevezhetnek mindazok, akik egri lakosnak számítanak, illetve Egerben tanuló diákok, de nem igazolt versenyzők.

– A részvételi díj minimálisan változott a tavalyi tételekhez képest, de a szolgáltatásokhoz mérten továbbra is rendkívül méltányos áron versenyezhetnek a résztvevők – osztotta meg a Petrovai József, az esemény egyik szervezője.

Segítője, Fejes Péter elmondta, az óvodás korúaktól kezdve tizennégy kategóriában díjazzák a résztvevőket, akik 250 méteres, egyfutamos műlesiklást követően kerülnek majd értékelésre. A komfortosabb versenyzést, megújult felvonók is segítik.

Petrovai József és Fejes Péter. Szervezés mesterfokon Fotó: Szántó György

Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) az adminisztrációs feladatok elvégzésével biztosítja az élvezetes verseny lebonyolítását. Kovács Géza igazgató úgy fogalmazott: az esemény nagyszerű alkalmat kínál arra, hogy kizökkenve a hétköznapok monotonitásából, az egriek tovább mélyítsék emberi és sportbaráti kapcsolataikat.

Az eseménnyel kapcsolatban további információ Petrovai Józseftől a 20/915–2258-as, illetve és Fejes Pétertől a 20/971–7078-as telefonszámon kérhető.

Címkék#sísport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában