LABDARÚGÁS

2019.01.29. 15:33

Egri FC: hét meccset próbáltak befolyásolni

A büntetések az ítélet jogerőre emelkedésekor lépnek hatályba.

Nemzeti Sport

Nem volt tiszta az egylet körüli helyzet Archív fotó: L. M.

A fogadási csalások ügyében eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek találta H. Zoltánt, a Kisvárda Master Good NB I.-es csapatának labdarúgóját. Az ítélet szerint az Egri Futball Club korábbi futballistája háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettet követett el, amiért egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és ami szintén lényeges, három esztendőre eltiltották foglalkozása gyakorlásától.

A csatár nem jelent meg a bíróságon, a játékos védője felmentésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. A büntetések az ítélet jogerőre emelkedésekor lépnek hatályba.

Nem volt tiszta az egylet körüli helyzet Archív fotó: L. M.

A vádirat szerint 2013 tavaszán hét, az Egri FC által játszott meccs eredményét próbálták manipulálni (némelyiket sikerrel), így például a Lombard Pápa elleni összecsapást, amelyen 6–1-re kaptak ki az egriek, továbbá négy U19-es mérkőzést, valamint kísérletet tettek négy siófoki labdarúgó (G. András, K. Zoltán, P. Szabolcs és a korábbi egyszeres válogatott T. Zoltán) bevonásával a – 4–2-re végződött – Ferencváros–Siófok NB I.-es mérkőzés eredményének befolyásolására is.

Az alapos nyomozati munka, a tárgyi bizonyítékok, valamint a beismerő vallomások miatt könnyű helyzetben volt a bíróság, így aztán az ügy valamennyi, az igazságszolgáltatás előtt ezúttal megjelent szereplőjét bűnösnek mondta ki.

A Németh Leona vezette tanács a fogadási csalási ügy egri szálának a huszonnégy vádlottjából huszonhármat bűnösnek találta; az egyelőre nem jogerősen elítélt vádlottak között két, korábban a válogatottban is szereplő futballista is van. Az egy, jelenleg bűnösnek még nem talált vádlott esetében az ítéletet később hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában