labdarúgás

2019.01.25. 17:09

Imola-Hírlap–Téli-kupa: 15 évesek is játszhatnak

FC Hatvan–Petőfibánya meccspótlás péntek este.

Bódi Csaba

A hatvani Karácsony Dávidék 18.30-tól játszanak Fotó: Albert Péter

Ma este az első fordulóból elhalasztott FC Hatvan–Petőfibánya mérkőzés jelenti az Imola-Hírlap–Téli-kupa nagypályás, műfüves torna hétvégi programjának első összecsapását. Szombaton és vasárnap a második forduló tizenhat párharca következik a sorozatban.

A hatvani Karácsony Dávidék 18.30-kor kezdenek Fotó: Albert Péter

Az elmúlt hétvégén több kérdés is felmerült a sportszervezet részéről, ezek után a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója, Vojtekovszki Csaba, a versenybizottság elnöke, Tóth Zsolt és a megyei játékvezető biztottság vezetője, Kelemen Attila egyeztetett az aktuális témákban.

A megbeszélés után rögzítették a felek, hogy a betartandó korosztályok tekintetében azt kell figyelembe venni a csapatvezetőknek, ami a benevezett együttesre a megyei nagypályás bajnokságban is vonatkozik. A első és a másodosztályban szereplő gárdák esetében ez azt jelenti, hogy azok a labdarúgók szerepelhetnek, akik 16. életévüket a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötték.

A megyei III. osztályú gárdáknál ez a 15. életév betöltésére vonatkozik, míg az U19-es első osztályú együtteseknél a 2000. január 1-je és a 2003. december 31-e között születettek játszathatók.

Az U19-es csapatoknál öt 1998. január 1-jén és utána született labdarúgó nevezhető, akik közül a gárda tagjaként mind az öt focista szerepelhet egy időben a pályán.

A versenykiírás szerint egy sportszervezetnél legfeljebb öt próbajátékos szerepeltetésére van lehetőség, akiknek szintén szükséges érvényes játékengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkezni. Esetükben a versenyengedély másolata is elfogadható.

Az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága, a MLSZ Heves Megyei Versenybizottsága és az MLSZ Heves Megyei Játékvezető Bizottsága vezetőjének egyetértése alapján a próbajátékosok esetében a sportorvosi engedély másolata is elfogadható, kizárólag kinyomtatva (nem telefonon bemutatva), legalább az eredetivel megegyező méretben és jól olvasható minőségben.

A sportorvosi igazolás másolatának hitelességéért a futballistát próbajátékon szerepeltető sportszervezetnek kell vállalni a felelősséget.

PÉNTEK

Az 1. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlása.

Hatvan, Népkerti Spt. 18.30: FC Hatvan–Petőfibánya

SZOMBAT

Eger, A-csoport

11.00: Maklár–Felsőtárkány

13.00: Domoszló–Egerszalók

Gyöngyös, C-csoport

9.00: Nagyréde–Hevesi LSC

11.00: Energia SC Gyöngyös–JVSE-Rosenberger

Hatvan, F-csoport

8.45: Ecséd–Lőrinci

12.15: Zagyvaszántó–Pétervására

Recsk, H-csoport

10.00: Mezőtárkány–Egerszalók U19

12.00: Kömlő–MSE-Egercsehi

VASÁRNAP

Eger, B-csoport

11.00: Bélkő SE-Bélapát–Marshall-ASE

13.00: Füzesabony–Besenyőtelek-Erőss út

Gyöngyös, D-csoport

9.00: Markaz–Gyöngyösi AK

11.00: Gyöngyöshalász–Atkár

Hatvan, E-csoport

8.45: Héhalom–FC Hatvan

10.30: Petőfibánya–Heréd

Recsk, G csoport

10.00: Detk–Istenmezeje

12.00: Bélkő SE-Bélapát U19–MSE-Mátraballa

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzések új időpontjai.

Heréd–Héhalom, Hatvan, január 30., szerda, 18.30.

Besenyőtelek-Erőss út–Bélkő SE-Bélapát, Eger, január 30., szerda, 18.00.

Marshall-ASE–Füzesabony, Eger, január 31., csütörtök, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában