LABDARÚGÁS

2019.02.12. 20:29

Ez állt Csóka Róbert klubváltásának hátterében

A felsőtárkányi Szarvas László végig kitartott mellette.

B. Cs.

Csóka Róbertnek (elöl) a felépülés a legfontosabb Fotó: Lénárt Márton

Kérőből nem volt hiány. Érdeklődött, mi több, ajánlatot tett NB III.-as klubként az Eger SE és a Jászberényi FC, megyei I.-es éllovasként pedig az FC Hatvan szerette volna a soraiban tudni Csóka Róbertet. A 28 éves támadó nagyon örült a megkereséseknek, mégis a megyei III.-as istenmezejeieknek mondott igent. A döntés háttérét illetően gyorsan eloszlatott egy tévhitet a futballista.

Csóka Róbertnek (elöl) a felépülés a legfontosabb Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Ha százszázalékos a lábam, akkor bátran mérlegelhettem volna, és azt az ajánlatot fogadom el, ami a legkedvezőbb, de most másképp kellett tennem – rögzítette a legutóbb a megyei I.-es felsőtárkányiaknál szerepelt támadó. – Sajnos a tavaly nyári térdműtétem óta még közel sem vagyok abban az állapotban, hogy segíteni tudjak olyan szintű csapatokat, amelyektől megkerestek. Emiatt voltam kénytelen nemet mondani, miközben csak hálával tudok beszélni a felsőtárkányi Szarvas Lászlóról, aki súlyos sérülésemet követően végig kitartott mellettem.

A 429 mérkőzésen 324 gólt szerzett csatár óriási kincs bármelyik csapatnak, persze elsősorban akkor, ha teljes értékű. Csóka Róbert most arra törekszik, hogy visszanyerje korábbi fizikai állapotát. Javában végzi a rehabilitációt, ami egyik futballistának sem fáklyás menet, viszont muszáj túl lenni rajta.

Petrovics Lászlóék munkával segítik az új szerzeményt Beküldött fotó

– Több ok is szólt amellett, hogy Istenmezején folytassam, ám ezek között nem szerepelt a pénz – emelte ki a játékos. – Semmiféle juttatást nem kapok a klubtól, a foci öröme, a baráti társaság és a felépülés lehetősége miatt igazoltam az egyesülethez. A körülmények magasabb osztályban is megállnák a helyüket és további fejlesztések várhatók. A vezetőség és a játékosok mindent megtesznek, hogy magasabb szinten szerepeljünk és reményeink szerint ez sikerülni is fog. Petrovics Lászlóval az élen a vezetők abban segítettek, hogy munkát vállaljak, és ezt meg is tettem. Így nem kell elhagynom lakóhelyemet, Egercsehit, vagyis a családommal maradhatok. Ezzel együtt köszönöm az érdeklődést a kluboknak, jólesett, azonban jelenleg úgy érzem, a jövőm érdekében ez a leghelyesebb döntés, amit hozhattam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában