LABDARÚGÁS

2019.02.06. 18:09

Eger SE: egy nap, két meccs, egy gól

Szombaton dupla meccs helyszín lesz a Felsővárosi műfű.

Bódi Csaba

Gresó Mátyásnak (a labdával) ezúttal csak kapufára futotta

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az Eger SE NB III-as csapata szerdán két felkészülési mérkőzésen lépett pályára. Az ellenfeleket ugyancsak harmadosztályú gárdák jelentették.

Molnár András (jobbra) szerezte az egyetlen egri gólt Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Pontosan 15 órakor, verőfényes napsütésben kezdődött a Felsővárosi műfüves pályán az SBTC elleni mérkőzés. Akkor már a jelenlévők többsége tudta, hogy a III. Kerületi TVE vendégeként a déli órákban játszott edzőmeccsen háromgólos vereséget szenvedett az Eger SE keretének egyik része. Ez persze semmiféle hatást nem gyakorolt a piros-kék szerelésbe bújt házigazdákra, akik közül néhányan a Berg System-Eger SE II megyei I-es gárdájából érkeztek, és akadt az U19-es együttesből jött ifjú is. Vagyis ez a garnitúra jó indulattal is csak az ESE B jelű társulatát alkotta.

Az egriekhez hasonlóan ugyancsak a DVTK égisze alá tartozó, így akár testvércsapatnak is tekinthető salgótarjániaknál is bőven akadt hiányzó, amelynek oka az ilyenkor szokásos betegségekben és sérülésekben keresendő.

A gyér számú közönség tagjai ennek megfelelően egészen baráti találkozót láthattak, amelyet azért néhány ütemtelen szerelésből eredő földre kerülés tarkított. A nógrádiak a 13. percben Szabó Tibor 18 méterről megeresztett lövéséből született góllal szereztek vezetést. Hazai oldalról a 38. percben érkezett a válasz, amikor a csatárként szereplő Molnár András kilenc méterről talált a kapuba.

A második félidőben aztán lehetőséget kaptak a játékra azok, akik addig a beugrásra vártak. Az újabb egri gól azonban csak nem akart megszületni, pedig ehhez többször is egész közel jártak a házigazdák, mi több, Gresó Mátyás lövésénél a felső léc segítette ki a tarjániakat.

A csattanó a végére maradt, a 85. percben ugyanis Tarlósi Milán jóvoltából megszületett a győztes találat, így az SBTC társulata ballaghatott le jobb szájízzel a pályáról.

Gresó Mátyásnak (a labdával) ezúttal csak kapufára futotta Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Felkészülési mérkőzéseken:

Eger SE „B”–SBTC 1–2 (1–1)

Eger, Felsővárosi Spt. V.: Varga L.

ESE: Giczi (Sopronyi) – Dóczi (Lázár), Kovács D., Dáni, Palágyi (Bocsi B.) – Farkas K., Révész, Busai – Gresó, Fodor (Fónagy) – Molnár A.

III. Kerületi TVE–Eger SE „A” 3–0 (2–0)

ESE: Tajti – Debreczeni, Mikolka, Galambosi, Lőrincz – Titkó, Árvai, Antal, Fekete – Vajda, Benke.

Következik: Eger SE–FC Hatvan, 15.00. Berg System-Eger SE II–Borsodnádasd, 17.00. Mindkettő Eger, Felsővárosi Spt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában