GYÁSZ

2019.02.22. 13:48

Elhunyt a Felsőtárkány SC korábbi elnöke

Hetvenhárom éves korában, gyors lefolyású betegség következtében elhunyt a Felsőtárkány SC korábbi elnöke, Varga Zsigmond.

B. Cs.

Kép a múltból. Varga Zsigmond (elöl, világos kabátban) 2006 novemberében a felsőtárkányi nézőtéren

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

„Ma Felsőtárkányban napsütés volt és éremeső. Mióta itt vagyok a csapat mellett, nekem ez a legboldogabb nap.” Zsiga bácsi 2010 nyarán, aranyéremmel a nyakában fogalmazott így, majd örömmel adott hírt arról, hogy noha 2001-ben és 2003-ban is kiharcolta a csapat a megyei I. osztályú bajnoki címet, harmadik nekifutásra a klub már vállalja az NB III-as tagságot.

Kép a múltból. Varga Zsigmond (elöl, világos kabátban) 2006 novemberében a felsőtárkányi nézőtéren Fotó: Lénárt Márton

A bükkaljai településre több mint húsz éve Debrecenből költözött gyógyszerészt hivatása ugyan Egerhez kötötte, de Felsőtárkányban eresztett gyökeret, ott épített házat és ott segítette a labdarúgást. Családja és munkája mellett a futball töltötte ki az életét. Amikor a '90-es évek második felében az egylethez került előbb támogatóként vállalt szerepet, majd az elnöki tisztséget töltötte be. Dicsőséges vezetői időszak fűződik a nevéhez, ugyanis Szarvas Lászlóval karöltve olyat hozott létre, amely korábban nem volt jellemző az egyletre. A Heves Megyei Labdarúgó Szövetség (HELASZ) elnökségének tagjaként 2001 és 2004 között szűkebb hazánk futballjáért felelős személyként tevékenykedett. Később a vezetői első sorból hátrébb lépett, de a klubot nem hagyta el akkor sem, amikor munkája a Somogy megyei Igalba szólította. Tudósítóként lapunk éveken át számíthatott beszámolóira.

Elhunyta előtt három héttel kezdett el gyengélkedni, majd az utóbbi napokat már a kaposvári kórházban töltötte. Ott érte a halál.

Felsőtárkányban most süt a nap, ám a hideg szél nem jót ígér. A község futballjának szereplői és a szimpatizánsok borús, szomorú pénteket élnek, miközben talán felidézik magukban azokat az emlékeket, amelyek között Varga Zsigmond legboldogabb napja is szerepel.

Videónk a 2010-es bajnokavatáson készült Varga Zsigmonddal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában