KÉZILABDA

2019.02.19. 14:14

Szabó Péter: fényes pályafutás végére kerül pont

A fantasztikus győzelmi sorozattal rendelkező Mol-Pick Szeged együttese jelenti a DVTK-Eger következő bajnoki ellenfelét. A találkozó kapcsán kettős célt fogalmaztak meg a hazaiak.

Sike Károly

Szabó Péter játékosként öt évig kézilabdázott egri színekben

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I 16. fordulójának mérkőzése:

DVTK-EGER (10.)–MOL-PICK SZEGED (1.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, kedd, 18.00. V.: Héjja Á., Kónya B.

A szegediek a bajnokságban egyedüliként százszázalékos mérleggel büszkélkedhetnek. A Tisza-parti gárda 18 fellépést tudhat maga mögött, s mindannyiszor győztesen hagyta el a játékteret. A legfőbb riválisnak számító Veszprém a vesztett pontok tekintetében már négypontos hátrányt kénytelen elkönyvelni.

Szabó Péter játékosként öt évig kézilabdázott egri színekben
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A csongrádiakat idén nehéz lesz megállítani. A hazai porond mellett a nemzetközi fellépések alkalmával is remekelnek Juan Carlos Pastor edző tanítványai. A Bajnokok Ligája B-csoportjában két fordulóval a zárás előtt borítékolható, hogy a gárda a másodiknál rosszabb helyen már nem végezhet a nyolccsapatos csoportban. A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező Szeged vasárnap ötödik egygólos győzelmét aratta a BL idei kiírásában. A kékek hazai pályán 30–29-re győzték le az ukrán Motor Zaporizzsja gárdáját. Bodó Richárdék szombaton az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes vendégei lesznek.

– A rutinosabb játékosok számára nem éppen hálás feladat a világklasszisok egész sorát felvonultató bajnokcsapat elleni fellépés – fogalmazott az egriek balátlövője, Dobó Zsolt. – Ismerve az erőviszonyokat, nemcsak rajtunk múlik, hogy milyen eredmény születik majd. De ezúttal nem is az eredmény az elsődleges, sokkal inkább az, hogy a szurkolók jól szórakozzanak, mi pedig tovább tudjuk csiszolni a csapatjátékot. Nem titkoltan ezekben a hetekben a fizikális felkészítésre helyeztük a hangsúlyt, akkor szeretnénk a lehető legjobb állapotba kerülni, amikor a közvetlen riválisokkal szemben kell bebiztosítani az NB I-es tagság meghosszabbítását.

Fényes pályafutás végére kerül pont

Játékosként öt éven keresztül szolgálta az egri csapatot Szabó Péter, aki 2018 nyarától szakmai igazgatóként dolgozik a DVTK-Eger sikereiért. A Tisza-partiak elleni találkozó előtt egy fényes pályafutás lezárásaként köszöntik a 36 esztendős korábbi balátlövőt. Szabó Péter aktív sportolói pályafutása során tétmérkőzésen 152-szer öltötte magára az egri mezt, s ezeken összesen 577 gólt szerzett. Zömében csapatkapitányként, 83 alkalommal vezette győzelemre az együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában