KÉZILABDA

2019.02.08. 17:26

Tokuda formája intő jel a gyöngyösieknek

Az NB I. 2018/19-es idényében eddig csak a címvédő Szeged és a Veszprém távozott pontokkal Gyöngyösről. A Dabas elleni fellépés előtt egyértelmű az elvárás: a szezonbeli hetedik hazai győzelemért indul harcba a „farkasfalka”.

Sike Károly

Konkoly Csaba fenntartaná a lelkesedést

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 15. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. Braun Gyöngyös (6.)–Dabasi KC VSE (9.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Bíró Á., Kiss O.

Különleges akcióval készül a gyöngyösi klubvezetés a tavaszi szezon első hazai mérkőzésére. Azok után, hogy a csapat szurkolói a farkast választották a klub hivatalos kabala­állatának, a Farkas vezeték- vagy keresztnevű drukkerek személyazonosságuk igazolása után ingyenesen tekinthetik meg a Dabas elleni találkozót.

A mátraaljai gárda Komlón aratott győzelemmel (24–23) kezdte a bajnokság tavaszi idényét, míg a soros ellenfél a mezőnyben egyedüliként pont nélküli Vecsést múlta felül magabiztosan (33–19). Ősszel a Dabason 23–23-as döntetlent követően egy ponttal gazdagodtak Mirko Hercegék.

Konkoly Csaba fenntartaná a lelkesedést Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Bízom benne, hogy sikerül folytatni az ősszel mutatott eredményes, jó játékot – fogalmazott Konkoly Csaba, a gyöngyösiek vezetőedzője. – Szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat, akiktől nagyon sok támogatást kapunk. Az őszi idegenbeli döntetlen után ezúttal egyértelmű cél, hogy megőrizve kiváló hazai mérlegünket mindkét pontot itthon tartsuk. Látva a japán légiós, Shinnosuke Tokuda világbajnokságon mutatott formáját, egyértelmű, hogy az őszhöz képest megerősödött Dabas érkezik a Dr. Fejes András Sportcsarnokba.

– A két csapat őszi mérkőzésén időn túli hétméteressel mentett pontot a Gyöngyös, ami nagyon bosszantott bennünket – emlékeztetett Szöllősi Szabolcs, a dabasiak beállója. – Sajnos az egész őszi szezonunkra jellemző volt a bukdácsolás. Tavasszal szeretnénk kárpótolni a drukkereket, a múlt heti Vecsés elleni találkozó biztatóan alakult a folytatásra nézve.

A gyöngyösiek bő két hét alatt háromszor is megmérkőznek a Pest megyeiekkel. A bajnoki találkozót követően a Ligakupa negyeddöntőjében találkoznak a felek. A párharc első mérkőzését február 19-én az OBO Arénában játsszák, a gyöngyösi visszavágóra március 6-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában