VÍZILABDA

2019.02.26. 13:16

ZF-Eger: adott az alap a jó folytatáshoz

Elvárásokról, teljesítményekről és belső vívódásokról a vezetőedzővel.

Kis Szabó Ervin/egrivizilabda.hu

Mindig a száz százalékra kell törekedni Fotó: Lénárt Márton

Hosszú, fárasztó, látványos, izgalmas, kérdőjeleket kiegyenesítő és sorsfordító alapszakaszon jutott túl a ZF-Eger OB I-es férficsapata, amely egyetlen hazai vereséggel – a Ferencváros ellen – zárta az etapot. Dabrowski Norbert vezetőedző jól tudja, hogy a lényeg ezután következik.

– Teljesen reális a csoportunkban megszerzett második helyezés – fogalmazott a ZF szakembere. – Az volt a kitűzött cél, hogy a Fraditól lefelé minden pontot gyűjtsünk be. Aztán ha a Ferencváros ellen szerzünk pontot, annak örülünk, ha meg nem, akkor azt tudomásul kell vennünk. A legfájóbb ebben az volt, hogy itthon nem sikerült az utolsó két meccs. A BVSC elleni döntetlen csalódás volt, viszont a Fradival szembeni vereség után azt mondom, három és fél negyedig minden rendben volt, az utolsó fél negyedben vertek meg minket.

Dabrowski Norbert arra is kitért, hogy a szezon elején mennyiben adta áldását a jelenlegi játékoskerethez, s mennyiben kapta ezeket a pólósokat a lehetőségek függvényében.

Mindig a száz százalékra kell törekedni Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Ez ugyanaz, mint ha nincs a zsebemben 10–15 millió forint, akkor nem az Audi szalonba megyek autót vásárolni – folytatta a tréner. – Tudjuk, milyen mozgások történtek a játékospiacon, az is ismert, mely klubok mehettek az „Audi szalonba”. Egy korábbi edzőkollégám azt mondta, lehet ragozni, de az eredményeidnek a hetven százaléka eldől az átigazolási szezonban. Csak harminc százalék az, amit hozzá lehet adni. Viszont akkor is a száz százalékot kell kihozni a csapatodból. Egyetlen olyan játékos nem kerülhetett volna ide, akire nem adom az áldásomat. A szezon kezdetekor is azt nyilatkoztam, hogy lesz ebben a csapatban potenciál és szerethető társaság lesz. Egerben nemcsak szeretik, hanem értik is a vízilabdát! A Fradi elleni négygólos vereség után alig tudtak a játékosok kimenni az uszodából, mert éltették őket a szurkolók, mert értették a vereséget, mert még így is megköszönték azt az odaadást, azt a játékot, amit nyújtottunk. Mindenki elmondja, a Bajnokok Ligája résztvevők is, mennyire komoly atmoszféra uralkodik Egerben. Szeretik a csapatot és maguk a játékosok – ha egyesével veszem őket – akkor egytől-egyig szerethetőek.

A játékosok személyenkénti értékelésében is nyíltan fogalmazott a vezetőedző.

– Raszovics, Decker, Vlahopulosz és Hosnyánszky emberfelettit teljesített, Murisics és Sánta kifogástalanul játszik. Gyárfás berobbant, Kürti stabil U20-as válogatott, Magyar viszont a betegsége miatt sokat kihagyott. Lukács nagyot fejlődött, míg Tóth Bendegúz fájó pontot jelent. A kapusok közül Valics nak nem sikerült azt a teljesítményt hozni, amit önmagától is elvárt, míg Csiszár szegről-végről megoldotta, de ő sem hozta azt a szintet, amit a ZF-Eger első számú kapusának hoznia kell.

Dabrowski Norbert: – Jöhet a rájátszás, illetve előbb szerdán a Recco Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ismert, hogy az idény kezdetén új vezetés vette át a klub irányítását, Bárány Attilát Szécsi Zoltán váltotta a klub élén. A személycserék hatása a csapatnál is jelentkezett.

– A váltás megosztotta a figyelmet – szögezte le Dabrowski. – Nekem se volt könnyű lépten-nyomon azt hallani a városban, hogy már nem is én vagyok az edző. Szécsi Zoli nem győzött nyilatkozni, hogy eszébe sem jutott a váltás. Egyikünknek sem volt ez kellemes. Ráadásul mi korábban egy csapatban játszottunk, együtt laktunk, barátok voltunk és vagyunk. Mégis motoszkált az ember fejében, hogy… Időbe telt, amíg ezeket a pletykákat kizárhattuk az életünkből. Hallották ezt a játékosok is. Akik, amikor szerződést kötnek, legelőször azt kérdezik, ki az edző és kik lesznek a csapattársai. Utána beszélünk csak a pénzről.

Akinél nem ez a sorrend, az nem lehet az Eger játékosa. Szerencsére ezt Szécsi Zoli gyorsan rövidre zárta a csapat előtt és előttem is, ez a fajta bizonytalanság ezzel elmúlt. Aztán jött a következő pletyka, hogy nincs pénz, nem tud fizetni a klub. Kellett három, időben átutalt fizetés ahhoz, hogy megnyugodhassanak a játékosok. Mindenki láthatta, hogy a körülmények kifogástalanok, a háttér rendben van csakúgy, mint a külcsíny. Az uszoda fel van díszítve, a mérkőzésekre ott a LED fal, az a bizonyos szertartás, ami a meccsekhez, azok hangulatához kell, az adott. Így már ugyanazt jelentette számukra az egri logó, mint eddig, azaz már egy kicsivel többet, mert az is megújult. Most viszont már jöhet a rájátszás, vagyis a lényeg – zárta szavait Dabrowski Norbert.

A teljes interjú az egrivizilabda.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában