KÉZILABDA

2019.03.08. 17:55

Debre először meccsel Petrovics nélkül

Utasi Linda személyében a vendégeknél istenmezejei játékos is akad.

Fenyves Balázs

Petrovics Gerda kiesése nagy érvágás Fotó: Lénárt Márton

A női NB I. 17. fordulójának mérkőzése:

ESZTERHÁZY SC (14.)–ALBA FEHÉRVÁR KC (7.)

Eger, Eszterházy csarnok, szombat, 18.00., V.: Asztalos, Bárkányi.

Debre Viktor olyan mérkőzésen vezetheti a hazai gárdát, amire még nem volt példa, ugyanis egyik alapemberét nélkülözve kell pályára küldenie tanítványait. Az Eszterházy SC legutóbb két hete szerepelt élvonalbeli mérkőzésen, a mosonmagyaróvári 12 gólos vereség során azonban elveszítette kezdő irányítóját, az alighanem térdszalagszakadást szenvedett Petrovics Gerdát. Mindez alapjaiban változtathatja meg az egyetemisták játékát.

Petrovics Gerda kiesése nagy érvágás Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Több mint másfél év alatt, mióta Egerben vagyok, ez lesz az első mérkőzés, amelyen Petrovics nem léphet pályára, és mondanom sem kell, mennyire hiányzik majd – taglalta az egriek mestere. – A csapat lelkéről beszélünk, ami még inkább megnehezíti a dolgunkat, ezért most a többieknek kell megoldani helyette a feladatot. Nagy valószínűség szerint Borbély Márta kap nagyobb szerepet irányító poszton, de Buzsáki Nikolett, esetleg Hanczvikkel Zsanett is alternatíva lehet. A fehérvári csapat nagyon összetett együttes, amely z erős gárdák ellen is jó eredményeket ért el. Mondtam is a lányoknak, hogy nagyon fontos volt a rengeteg külföldi létszámát lecsökkenteni, mert már csak négyen vannak, ugyanakkor ezt a négy játékost jól megválasztották. Rajtuk kívül fiatal lányok alkotják a keretet, amelynél egész jó az összhang. Most sem számíthatunk könnyű mérkőzésre, de ezúttal is megpróbálunk mindent megtenni, aztán meglátjuk, mi jön ki belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában