KLUBÉLET

2019.03.05. 19:56

GYAK: fejlődőképes klubot szeretne az új elnök

Dr. Weisz Péter debreceni példára alapozva képzeli el a jövőt.

Bódi Csaba

Varga Attila visszatér Gyöngyösre Fotó: Albert Péter

Növekvő pályára állított, fejlődőképes és átlátható módon gazdálkodó egyesület kialakítását tűzte zászlajára a Gyöngyösi AK hétfőn megválasztott elnöke. Dr. Weisz Péter csapatban gondolkodó emberként minden kérdésben feltétlenül támaszkodik az elnökség tagjaira.

– Ahogy az 1906-ban életre hívott jogelőd klub alapító okiratában szerepel, a város érdekeit szolgáló egyletet kell hogy alkosson a Gyöngyösi AK – jelentette ki a heol.hu-nak dr. Weisz Péter. – Az egyesületet ki kell emelni a napi csatározások közül, és magasabb szintre helyezve úgy működtetni, hogy a lehetőségekhez képest valamennyi sportág képviselői jól szerepeljenek. Önbizalommal és derűlátóan tekintek a jövő felé, mert a megválasztott elnökségi tagok személyében garanciát kaptam arra, hogy növekvő pályára tudjuk állítani a GYAK-ot.

dr. Weisz Péter, a GYAK új elnöke Fotó: Czímer Tamás

Az átadás-átvétel folyamata még javában zajlik, így Weisz doktor a pénzügyi területet érintő kérdések megválaszolását később tartotta időszerűnek. A további fontos teendők között szerepel az új alapszabály kidolgozása, amely több ok miatt szükséges. Az új vezetés március 31-ig kapott időt arra, hogy a leendő „rendtartást” megalkossa. Ebben már szerepel a szakmai igazgatói tisztség, amelynek betöltésére már megvan a kiválasztott személy, aki nem más, mint Varga Attila.

– A jelenlegi alapszabály nem teszi lehetővé ezt a pozíciót, így amíg az új nem készül el, addig szakosztályvezetői titulusban számítunk a gyöngyösi származású korábbi NB I.-es futballista, és pro licences edzői végzettséggel rendelkező Varga Attila munkájára – közölte a klubelnök. – Bízunk ebben, hogy tud olyan pluszt adni a labdarúgó-szakosztálynak, ami előreviszi a munkát. A célunk az, hogy kellő stabilitást alakítsunk ki. Ehhez most meg kell őrizni az NB III.-as tagságot, hogy aztán később, három-öt éven belül az NB II.-re lehessen esélyünk. Debreceni gyerekként számomra a DVSC működése minta, ahol a helyi értékekre történő alapozás jelenti a kiindulópontot. Lokálpatrióta gyöngyösi emberként arra törekszek, hogy a GYAK esetében is kiemelt szerep jusson a saját erőnek.

Varga Attila visszatér Gyöngyösre Fotó: Czímer Tamás

Szerepkörök

Dr. Weisz Péter 1953. augusztus 3-án született Debrecenben. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, több diplomával rendelkező személy a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatójaként a Barankovics István Izraelita Műhely elnöki tisztségét is ellátja azontúl, hogy a ­gyöngyösi zsidó hitközség elnökeként tevékenykedik. Ezen szerepvállalásokhoz társul immár a Gyöngyösi AK elnöki pozíciójának ellátása. A GYAK új vezetője Szekrényes Tamástól vette át a marsallbotot. A mátraaljai egylet hét elején megválasztott vezetését a következő személyek alkotják. Elnök: dr. Weisz Péter. Alelnök: Balázs Ernő. Elnökségi tagok: Belkovics Béla, dr. Bujdosó Zoltán, dr. Dávid Lóránt, Molnár Ferenc, Szilágyi Norbert. Felügyelőbizottság, elnök: Tóth László, tagok: Kozma Zsolt, Tóth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában