VÍZILABDA

2019.04.27. 07:52

Görög légiósa nélkül a ZF-Eger

A tiszaligeti mérkőzés tétje a középszakasz harmadik helye, amely pályaelőnyt érhet egy későbbi Szolnok elleni párharcban.

S. K.

Angelosz Vlahopulosz (10) eltiltás miatt hiányzik Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. középszakaszának utolsó, 8. fordulója:

SZOLNOK (3.)–ZF-EGER (4.)

Szolnok, Tiszaliget, szombat, 16.00. V.: Rubos, Marnitz.

A hétközi Bajnokok Ligájafordulóban mindkét gárda elveszítette esélyét a csoportból való továbbjutásra. Az egriek Moszkvában maradtak alul 15–13-ra, míg a Tisza-partiak az olasz BPM Sport Management együttesével szemben hazai medencében zártak döntetlennel (6–6), miközben a legjobb nyolchoz elengedhetetlenül fontos lett volna a három pont. Az OB I-ben ugyanakkor még éles a küzdelem.

Angelosz Vlahopulosz (10) eltiltás miatt hiányzik Fotó: Lénárt Márton/-Heves Megyei Hírlap

– A moszkvai vereség miatt igazán akkor lett volna okunk bosszankodni, ha a csoportunkban az FTC nem győzi le a Steauát – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert. – A zöld-fehérek nyertek, így minden esélyünk elúszott a továbbjutásra. Hosszú, kimerítő utazás után várjuk a szolnoki fellépést, amely a középszakasz harmadik helyének megszerzése szempontjából sorsdöntő. A Debrecen elleni mérkőzésen történt fegyelmezetlenség miatt Angelosz Vlahopulosz egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amit Szolnokon kell letöltenie. Két, vélhetően fáradt csapat mérkőzésén igyekszünk felülemelkedni a nehézségeken.

A középszakasz 4. fordulójában a Bitskey uszodában rendezett összecsapáson 10–6-ra nyertek Kis Gáborék.

– Nehéz mérkőzésre számítok már csak azért is, mert csütörtökön délután értünk haza Moszkvából, nincs sok idő a frissülésre – mondta az egriek centere, Sánta Dániel a klub honlapján. – Szeretnénk bizonyítani, hogy képesek vagyunk győzni Szolnokon, amiben nagy segítségünkre lehetnek a szurkolóink, akik reményeim szerint népes tábort alkotnak majd. Elképesztő energiákat kapunk tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában