LABDARÚGÁS

2019.04.15. 17:59

Edzősors: Vígh Ferenc túljutott a szívműtéten

Hiába volt az alapos ráhangolás, erre az érzésre nem lehetett felkészülni.

B. Cs.

– Nyilvánvaló, hogy kicsit azért tartok a beavatkozástól, de bízok benne, hogy utána már nem újul ki ez a gond – február ezt mondta a heol.hu-nak Vígh Ferenc. Az Eger SE NB III-as labdarúgó-csapatának immár csak volt edzőjén (eltiltása miatt március elején bontott szerződést a klub a szakemberrel) hétfőn kora délután szívműtétet hajtottak végre. Katéteres megoldással eret égettek azért, hogy ne alakulhasson ki a normál értéktől jóval magasabb pulzusszám, ami előzőleg rosszullétet okozott a trénernél.

Vígh Ferenc kicsit már mosolyogni is tudott Beküldött fotó

– A Debreceni Egyetem Kardiológiai Klinikáján Sándorfi Gábor doktor úr operált – fogalmazott három órával a beavatkozást követően Vígh Ferenc. – Nagyon fáradt és kimerült vagyok, ennek ellenére nem tudtam még aludni. Előző éjjel alig hunytam le a szemem, ma reggel pedig 8 órától vártam a kórteremben, hogy sorra kerüljek. Délután negyed kettőkor ez megtörtént. Egy órát voltam bent, nem altattak, hanem érzéstelenítés történt. A beavatkozás során alkalmanként kérdezték, mit érzek, hogy vagyok.

Őszintén szólva borzasztó kellemetlen érzést jelentett, ahogy a szívig eljutott a katéter. Olyan volt, mintha szétfeszítenék a mellkasomat. Korábbi csapattársam és játékosom, Fekete Viktor átesett már ezen, és bár felkészített, mire számítsak, de ezt megélni azért teljesen mást jelentett. Előzőleg kicsit stresszeltem, most pedig még gyenge vagyok, de bízok benne, hogy este jól kialszom magam és utána már csak arra gondolok, milyen jó, hogy túl vagyok rajta.

Az orvosi tájékoztatás szerint kedden reggel elhagyhatja a kórházat Vígh Ferenc, ám a héten még mindenképp pihennie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában