LABDARÚGÁS

2019.04.03. 18:54

Ki szeret itt focizni? Mindenki

Óvodások, középiskolások, NB III-as futballisták és építőmunkások mozogtak serényen szerda délelőtt az egri Felsővárosi Sporttelepen. A jövő itt épül. Mindenhogy.

Bódi Csaba

Aki ismeri Székely Károly edzőt, tudja, ha nem hallatja a hangját, akkor valami nincs rendben. A szócsend ezúttal annak szólt, hogy az óvodások fesztiválját Kerékgyártó Tamás szervezte, így az idősebb tréner „csak” segítőként járult hozzá a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

Minél szorosabb a lurkók kontra labda kapcsolat, annál nagyobb az esély a pályánmaradásra Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Érezzék jól magukat!

A kiscsoportokra osztott ovisokkal mindenféle mozgás előtt azt tisztázta a házigazda, hogy valamennyien azért vannak itt, hogy jól érezzék magukat. Ehhez adott volt labda, kapu, bója, műfüves pálya és felnőtt felügyelő. Utóbbiak nem szabtak határt, csupán figyelő szemeiket a lurkókon tartották. Az Eger SE utánpótlásedzői közül Fükő Péter, Hegedűs Zsolt és Szakál Csaba kutatta a tehetségeket, ám egyelőre nem derült ki, mely gyerkőcöket látnák szívesen a klub kötelelékében. Ami bizonyos: a lelkesedéssel a többségnél nem akadt gond. Mondjuk, alapnak ez a minimum.

A középiskolásoknál már tudás is párosult az elszántsághoz Fotó: Huszár Márk

A Grassroots gimisei

Balog Csaba eközben a nagyobbak, vagyis a középiskolások futballját koordinálta. A Grassroots megyei felelőse a Fair Play Cup megyei döntőjében érdekelt gimnazisták kapcsán azt rögzítette, hogy esetükben versenyengedéllyel nem rendelkező ifjak rúgják bőrt, vagyis az igazolt focistákat nem itt kell keresni. Hanem a szomszédos élőfüvön! Az NB III-as Eger SE felnőtt garnitúrájának tagjai lábtenisszel és teqballozással csiszolták technikájukat, hozzájárulva ahhoz az összképhez, ami egy délelőtt idejére majdnem lefedte a sportág minden korosztályi képviselőjét.

Amit csak sejtenek a gyerekek itt, értük szólnak a szavak emitt Fotó: Huszár Márk

Test- és anyagmozgatás

Nem a test-, hanem az anyagmozgatásból azoknak is kijutott, akik építőmunkásként a felújítandó sporttelep környezetében készítették elő a terepet. Jöttek a konténerek, dolgozott az árokásó, egyeztetett a művezető. A jövő több vonatkozásban itt épül, és ez akkor is igaz, ha a parkolóban sportmezben pihenő ifjak nagy átéléssel dohányoztak...

Kerékgyártó Tamás ovisoknak szóló, „Ki szeret közületek focizni?” kérdése jött elő, amire egy órája szinte minden gyerek igennel felelt.

Jó lenne tíz év múlva is sokukkal ehelyen találkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában