LABDARÚGÁS

2019.04.25. 11:03

Megszólaltak a váraszóiak a meccs utáni botrány kapcsán

A megye III-as klub elnöke és a település polgármestere így látta a Nagyréde elleni mérkőzés után történteket.

Heol Sport

Két héttel korábban a Váraszó–Istenmezeje szomszédvári derbit 450 néző előtt, békés körülmények között rendezték Fotó: Lénárt Márton

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

 

Két héttel korábban a Váraszó–Istenmezeje szomszédvári derbit 450 néző előtt, békés körülmények között rendezték Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A Váraszói SE elnöke, Sótér Balázs „Hivatalos feljegyzést” juttatott el portálunkhoz a Váraszó–Nagyréde megyei III. osztályú mérkőzés (0–0) után történt botrányos eseményekről.

Íme a levél

„A mérkőzés lefújását követően, a játékosok levonulása közben a nagyrédeiek egyik játékosa odaszólt a hazaiak szurkolóihoz, azt kiabálva rájuk, hogy „mocskos, büdös cigányok”. Erre a szurkolók, akik jelentős számban roma nemzetiségűek voltak, be akartak menni a lánccal elkerített levonuló térbe. Ezt a rendezők megakadályozták, és mindkét csapat játékosai bementek az öltözőbe. Később, kb. 15 perc múlva, a nagyrédeiek egyik azon játékosa, aki a sértegető szavakat használta, kijött az öltözőből cigarettázni, ezt a még az öltöző előtt tartózkodó hazai szurkolók meglátták, és számon kérték tőle a sértő beszólást. Ekkor ez a játékos, akinek nevét nem tudjuk, visszaszólt, majd egy sörösüveggel arcon dobta az egyik váraszói szurkolót, akinek egy vérző seb keletkezett az arcán. Erre a szurkolók közül kb. négy-öt fő bement az öltöző előterébe, és ott kiabáltak. A rendezők a további rendbontást megakadályozták, a hazai szurkolókat kivezették és a kedélyek csillapítása után az öltöző előtti szabad területről is kikísérték. E közben a hazai csapat technikai vezetője és edzője bement a vendég öltözőbe és kérte, hogy ameddig nem szólnak, ne hagyják el a helyiséget. A helyzet normalizálása végett e sorok írója a rendőrséget is kihívta, hogy jelenlétükkel is megakadályozzák a további rendbontást.

A megsérült személy nem kért rendőri intézkedést és a hazai szurkolók is elmentek ezek után a sportpálya környékéről.

A történtek mindkét fél részéről vetnek fel felelősséget, hiszen mást származása miatt nem lehet szidalmazni és a hazai szurkolóknak is nagyobb önfegyelemmel kellene rendelkezni. A rendezők az általuk észlelt cselekményekre jól reagáltak, a meccs után a levonulás közben is, és amint észrevették a öltöző előtt kialakult helyzetet, azt is az erélyes fellépésükkel tudták rendezni. Az események után a vendég és a hazai csapat vezetői megbeszélték hogy mi történt és megegyeztek abban, hogy közös a felelősség. Ezek után mindenki békességben eltávozott.

A történteket a jelenlévők megkérdezése, a személyes észlelése, a Váraszói SE vezetőivel történt egyeztetés alapján feljegyezte: Vincze Ferenc, a Váraszói SE vezetőségi tagja, a település polgármestere.”

A község első emberének feljegyzését a Váraszói SE elnöke a következőkkel egészítette ki.

– Kovács Lászlónak, a szőlőskerti klub elnökének azon magyarázata, hogy ez valamiféle vendetta volt az őszi mérkőzés miatt, amely két játékos, Haller Gábor és Szilágyi Richárd között kialakult dulakodásra vezethető vissza, elutasítom. A mérkőzés folyamán Haller Gábor nevét egyszer sem említették (a szurkolók 99 százaléka azt sem tudja ki ő), mint ahogy azt Kovács László közli a cikkben, ellenben rasszista beszólások a vendégek részéről többször is elhangzottak, amelyek véleményem szerint a konfliktus kirobbanásának valódi okát jelentették – világította meg Sótér Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában