RÖPLABDA

2019.05.15. 16:11

A korábbi egri röplabdázó Eb-nagykövetként segít

Végleg lezárta aktív sportolói pályafutását a center.

S. K.

Dobi Edina és Ludvig Zsoltot (jobbra) kérdezték Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Az aktív sportolói pályafutását végleg lezáró Dobi Edina lesz az augusztus 23-án kezdődő, magyar társrendezésű Európa-bajnokság nagykövete. A 85-szörös válogatott egri nevelésű Dobi korábban az Egyesült Államokban, Franciaországban, Belgiumban, Németországban és Azerbajdzsánban röplabdázott, utolsó klubja pedig a Békéscsaba volt. A 31 éves center a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozóján az Erzsébetligeti Színházban így fogalmazott.

Dobi Edinát és Ludvig Zsoltot (jobbra) kérdezték. Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

– Egy éve még csak ideiglenesen gondoltam úgy, hogy befejezem a röplabdázást, de sajnos a szervezetem döntött helyettem is a folytatásról. A pályán már nem tudnék száz százalékot nyújtani, máshogy pedig nem akarok játszani. Nagyon örülök, hogy felkértek az Eb nagykövetének, mivel ennek köszönhetően a válogatott mellett maradhatok – mondta Dobi Edina.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára kiemelte azt is, hogy sporttörténelmi esemény lesz Magyarország számára az augusztusi női Eb, amely a sportág legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában