ÚSZÁS

2019.05.13. 16:55

Az egri tehetség ragyogott az „ötcsillagosok” mezőnyében

Az Egri Úszó Klub kiválósága meghálálta a bizalmat.

B. Cs.

Békési Eszter ismét bizonyította a tehetségét Fotó: Egri Úszó Klub

Női 200 méter mellen a 17 esztendős Békési Eszter kapott meghívást a a Bajnokok Sorozata Duna Arénában rendezett második állomására. Az Egri Úszó Klub kiválósága meg is hálálta ezt, ugyanis az orosz Julija Jefimova mögött másodikként csapott célba, ráadásul 2:27.54-es idejével több mint egy másodpercet javított egyéni legjobbján, amely kiváltképpen értékes úgy, hogy a szezon ezen szakaszában a felkészülés közepén járnak az úszók.

– Nagyon szerettem volna megdönteni a legjobb időmet, noha erre nem készültünk most külön. Fantasztikus ilyen közönség előtt úszni – mondta Kovács Ottó edző tanítványa.

Békési Eszter ismét bizonyította a tehetségét Fotó: Egri Úszó Klub

A magyar indulók közül a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka sorrendben 200 méter pillangón, 100 méter háton és 200 méter vegyesen diadalmaskodott. Késely Ajna 400 méter gyorson, Milák Kristóf pedig 200 méter pillangón győzött.

A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeznek egymással, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat hívja meg, többek között olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket. A számok győztesei 10 ezer dollárt kapnak, a második helyezettek 8 ezer, a harmadikok 6 ezer, a negyedikek 5 ezer dollárt vihetnek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában