HARCMŰVÉSZET

2019.05.28. 18:56

„Reformra éhezik a magyar amatőr küzdő és harcművészeti versenysport”

Gyöngyösön az A-viadal igazán parázs küzdelmeket hozott.

B. Cs.

A küzdelmeknek ring is helyet adott Fotó: Czímer Tamás

Három ország 44 klubja 202 versenyzőt nevezett a 2019-es Sport Kempo Hungarian Openre. A Mátra Kempo SE házigazdaként a Dr. Fejes András Sportcsarnokban 155 honi indulót fogadott, közülük a vendéglátókat tizenegyen képviselték. A Felvidékről a Bősi Kempo MMA és BJJ Klub 23 sportolóval, míg az Ukrán Pankráció Szövetség 24 versenyzővel nevezett.

A küzdelmeknek ring is helyet adott Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A küzdelmek három páston és egy ringben zajlottak, jelentkezéseket a technikai és küzdelmi versenyszámokban egyaránt 14 éves kortól fogadtak. A rendezvény legerősebb szabályrendszere, az A-viadal igazán parázs küzdelmeket hozott. Az eseményen tiszteletét tette a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség tiszteletbeli elnöke, Lévai László nagymester, a Magyarországi Kempo Szervezetek Sportági Szövetség elnöke, Papp Valér mester, valamint a magyar MMA egyik nagy reménysége, Kertész Máté, aki mesélt a karrierjéről, és soron következő szlovákiai profi mérkőzéséről az Oktagon Fighting Academy szervezetnél. A résztvevőknek lehetőségük nyílt közös képet készíteni Mátéval és beszélgetni a profi szintre lépés kihívásairól.

 

– Szervezőként a jövőre nézve eltökélt célunk, hogy új minőségi sztenderdeket állítsunk az amatőr harcművészeti és küzdősport versenyek felé – vetítette előre Dencinger Dávid. – A magyar amatőr küzdő és harcművészeti versenysport reformra éhezik, legalább annyira, mint a magyar profi versenyeztetés. Ezért igyekszünk a saját rendszerünket évről évre magasabb szintre fejleszteni. Tesszük ezt a mestereink által tanítottak alapján és próbáljuk tovább fejleszteni az ő támogatásukkal.

Járt az elismerés az eredményességért Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A verseny eredménylistája megtekinthető itt:

Valós küzdelem után virtuális harc

A Magyar Esport Szövetség támogatásának köszönhetően, a kecskeméti Pixel Egyesület lebonyolításában lehetőség nyílt a TEKKEN 7 Play Station játékkal szoftveren is kipróbálni a küzdelmet a nézőknek és a versenyzőknek. Így levezetésképpen a valós küzdelem után kellő kikapcsolódást nyújthatott a virtuális harc. A TEKKEN 7 játéklehetőség fogadtatása nagyon jó volt, emellett éles verseny is zajlott a nap folyamán, amelynek a fődíjaként egy PS4 talált gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában