ÖKÖLVÍVÁS

2019.06.16. 16:23

Az aranyérem mellé Vitányi-díj Kovács Petrának

A házigazda Egri Városi Sportiskola (EVSI) öt versenyzője közül négy, éremmel a nyakában zárta a 69. Bornemissza Gergely-emlékverseny küzdelmeit.

S. K.

Kovács Petra (szemből) nem kímélte az ellenfeleket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

– A juniorok 66 kilós súlycsoportjában aranyérmet szerzett Kovács Petra órási fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban – osztotta meg az EVSI vezetőedzője, Dorkó Péter. – Nem kérdés, hogy egyike a magyar ökölvívás legnagyobb ígéreteinek, teljesítményével kiérdemelte a legjobb egri versenyzőnek járó Vitányi Antal Díjat is. Az ifjúságiak 52 kilós súlycsoportjában érdekelt Balogh Martinnak annak ellenére jár az elismerés, hogy számára a negyeddöntő jelentette a végállomást. A megváltozott bírói felfogáshoz nem tudott kellően alkalmazkodni.

Az EVSI ötfős csapatából a már említett Kovács Petra mellett a junior 60 kilóban érdekelt Nagy Vivien is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Szöllősy Áron (junior, 57 kg) és Ádám Viktória (ifjúsági, 75 kg) bronzérmesként végzett. Előbbi a sikerrel megvívott negyeddöntőt követően kiújuló hátsérülése miatt az elődöntőben már nem lépett szorítóba.

Az egrieken kívül, szűkebb hazánk képviseletében a GYAK két ökölvívója húzott kesztyűt. Miklós Zoltán (junior, 50 kg) és Ivanics Gergő (ifjúsági, 52 kg) egyaránt érem nélkül maradt. Mindketten a negyeddöntőben búcsúztak a küzdelmektől.

Kovács Petra (szemből) nem kímélte az ellenfeleket Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Az ifjúsági és a junior korosztály számára rendezett ötnapos 69. Bornemissza Gergely-emlékversenyen huszonkét ország kettőszázötvenkét versenyzője lépett szorítóba a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A magyar klubok százegy ökölvívót delegáltak. A második legnépesebb csapatot a kazak együttes jelentette tizenhat fővel.

– Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a rendezvényről, akadt aki odáig merészkedett, hogy Európa legszínvonalabb versenyeként emlegette az egri Bornemisszát – folytatta Dorkó Péter. – Hatalmas mezőny, a korosztály világ- és Európa-bajnokaival, akik óriási meccseket vívtak. A legnagyobb hagyományokkal rendelkező nemzetek közül az USA, Japán, Kazahsztán, Franciaország, Thaiföld öklözői itt is letették a névjegyüket. Valamennyi érmesnek jár az elismerés ugyanis, itt nem adtak ingyen semmit.

A legeredményesebb junior csapattal az Egyesült Államok büszkélkedhet, míg az ifjúságiaknál Kazahsztán került a mezőny élére. A nemzetek összesített rangsorában szintén a kazakok bizonyultak a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában