LABDARÚGÁS

2019.06.21. 21:32

Befejezte pályafutását a markazi Iniesta

A Poroszlón elért 3–2-es győzelem során lépett pályára utoljára bajnoki mérkőzésen Szekrényes Ákos. A Markaz FC 42 éves csapatkapitánya a nagypályás futballozást abbahagyta, de a sportágtól nem akar elszakadni.

Bódi Csaba

Szekrényes Ákos (elöl) klasszikus irányítóként vezényelt a középpályán Fotó: Czímer Tamás

– A szezon előtt már tudta, hogy ez lesz az utolsó idénye?

– Nem terveztem hogy befejezem, de a térdem nem engedi a további folytatást – válaszolta Szekrényes Ákos.

– A megyei II. osztályban, sőt a megyei I-ben sem ritka a 40 év feletti labdarúgó. Hol vannak a fiatalabbak?

– Más csapatok vezetőivel és játékosaival is beszélgetve sajnos azt tapasztalom, az az általános irányzat, hogy egyre kevesebb az olyan gyerek, fiatal, aki futballozni szeretne, így maradnak az idősebb játékosok. Amikor 20 éves voltam, nem emlékszek arra, hogy akadt volna akár csak egy negyven év feletti csapattársam.

– Debrecen, Gyöngyös, Selyp és Felsőtárkány után Markaz milyen helyet foglal el a pályafutásában?

– Tősgyökeres markaziként szívesen jöttem vissza, hiszen a barátaimmal játszhattam együtt. Ráadásul Budai Gábor elnök úr olyan feltételeket teremt a klubnál, hogy bárkiről is legyen szó, örömet jelent itt futballozni.

Szekrényes Ákos (elöl) klasszikus irányítóként vezényelt a középpályán Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Focistaként hol volt a csúcs?

– Amikor 14 éves koromban Debrecenbe kerültem, új világ nyílt meg előttem. Sokat utaztunk külföldre és neves tornákon értünk el szép eredményeket. Felnőtt fejjel a Gyöngyösön és Markazon megszerzett bajnoki címek az igazán emlékezetesek.

– A bajnoki ezüst méltó zárást jelentett?

– Szebb lett volna bajnoki arannyal búcsúzni, de így sincs okunk bánkódni.

– Arról mi a véleménye, hogy a Markaz FC nem tud indulni az I. osztályban?

– Jelenleg ahhoz nem adottak a feltételek, hogy a Markaz a megyei I-ben folytathassa. Egyébként pedig azt vallom, hogy kizárólag a bajnok érdemli meg, hogy magasabb osztályban indulhasson.

– Vállal-e feladatot a labdarúgásban, vagy „becsukja” maga mögött az ajtót?

– Nagyon nehéz elengedni a futballt, mert ebben nőttem fel. Biztos vagyok azonban abban, hogy a jövőben valamilyen formában még vállalok feladatot.

„Iniestához tudnám hasonlítani”

– Ákos 2007-ben tért haza Markazra. Aki ismeri, az tudja, hogy igazi jó ember, alázattal futballozó csapatjátékos és kapitány. Valódi jó barát, aki a csapatot összetartva játszott és akart futballozni. Mindig vezér volt a pályán. Iniestához tudnám hasonlítani, öröm volt vele játszani, tanulni tőle. De sajnos elmúltak az évek, jelzett a szervezet, ezt tiszteletbe tartva ez a szép pályafutás véget ért. Szép volt, Ákos! – köszönte meg a visszavonuló játékosnak a szereplés a Markaz FC játékos-edzője, Szabó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában