BIRKÓZÁS

2019.06.30. 17:27

Borosi és Nagy is érmet szerzett a krakkói Eb-n

Osváth Nagy Noémi első alkalommal állhatott dobogóra világversenyen.

S. K.

Osváth Nagy Noémi bronzérmes Beküldött fotó

Az Egri Vasas-EVSI mindkét magyar válogatott versenyzője dobogóra állhatott a lengyelországi Krakkóban rendezett serdülő Európa-bajnokságon. A kötöttfogásúak 85 kilós súlycsoportjában szereplő Borosi Henrik ezüst, míg a 66 kilós lányok között Osváth Nagy Noémi bronz medállal gyarapította éremkollekcióját. Utóbbi első alkalommal állhatott dobogóra világversenyen.

Borosi Henrik a tavalyi bronzérmét cserélte ezüstre. Az egri kiválóság számára örmény ellenféllel szemben kezdődött a lengyelországi kontinensviadal. Henci már az első menetben tussal diadalmaskodott, majd a legjobb nyolc között fél perc alatt, szintén tussal „intézte el” a román vetálytársát. Következett az elődöntő, ahol fehérorosz riválisra akadt, végül 3–3-al kerekedett ellenfele fölé. A fináléban Nikita Maniukhinnal szemben már nem tudott megújulni Borosi, s végül 3–1-re megnyerte a finálét az orosz versenyző.

Osváth Nagy Noémi bronzérmes Beküldött fotó

A selejtezőben 12-4-es állásnál tussal nyert olasz ellenfelével Osváth Nagy Noémi, aki később a negyeddöntőben is olasz versenyzővel csatázott, s aratott 5–2-es győzelmet. Az elődöntőben az ukrán Irina Zablockával szemben 10–2-re alulmaradt, így következhetett a bronzmérkőzés. A harmadik helyért román ellenféllel kellett megküzdeni, akit tussal utasított maga mögé Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában