LABDARÚGÁS

2019.06.21. 11:30

Eger SE: élcsapat kialakítását tervezik kis pénzből

„Ha szép a játék és sok a gól, továbbá lesz eredmény is, akkor biztos többen lesznek kíváncsiak a csapatra.”

B. Cs.

Harmati Péter (jobbra) sokat harcol, hogy működjön Egerben a futball Fotó: Lénárt Márton

Az elmúlt bajnoki évre visszatekintve az Eger SE NB III-as csapatának operatív igazgatója mérleget vont és előre tekintett.

– A célt a bent maradás jelentette, ami teljesült – kezdte a vezető a klub honlapján megjelent interjúban. – Azt mondtam, ezt 30 ponttal lehet elérni, ami bejött, sőt, szerencsére több lett. Az edzőket és a játékosokat ezért dicsérnem kell, noha az igazolások nem mindig sikerültek, ám ezen túltettük magunkat. Az anyagiakat hagyjuk, kiveséztük százszor, nincs értelme semmilyen téren beszélni róla. Vígh Ferenc munkáját mindenki elismeri, s azt gondolom, Vitányi Lászlóék csak hozzátettek ehhez. A játékkal nem vagyok elégedett, viszont ez már ennek az évnek a feladata lesz.

Vígh Ferencet illetően Harmati megjegyezte, nincs benne tüske, miért is lenne, az élet hoz ilyet, s akik kritizálják őt, vagy a döntését, azok nincsenek tisztában minden körülménnyel.

– Bárkinek szíve-joga elmondani a véleményét. Feri jó ember, de most így alakult. Vitányi László is jó ember, örülök, hogy idekerült, vele hosszú távon vannak terveim. Szeretnénk az utánpótlást még jobbá tenni, ez az ő feladata, mert elsők a gyerekek.

Harmati Péter (jobbra) sokat harcol, hogy működjön Egerben a futball Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A jövőt illetően azt emelte ki Harmati Péter, hogy élcsapat kialakítását tervezi kis pénzből, akkor is, ha sokan nem hisznek benne.

– Most már tudom, hogy ez lehetséges. Ha sikerül, bennünket igazol, ha nem, akkor változtatni kell az elképzelésünkön. Sokan mondják, itt ennyi a fizu, ott annyi. A szurkolók hozták az ESMTK példáját, ahol nincs nagy pénz, vagy ott a Nyírbátor, ahol egész tavasszal fizetési gondok voltak. Mégis remélem, mi meg tudjuk mutatni.

A klubot, a vezetést, és a csapatot ért kritikákról szólva úgy vélekedik a vezető, hogy senki nem örül neki, de ez van. Előfordul közte jogos és kevésbé jogos.

– El kell fogadnunk, hogy akadnak, akik másként gondolják. Ami jogos, vagy jó ötlet, azt meg kell fogadnunk, tanulni kell belőle. Viszont hányszor hallottam, hogy a megye I.-ben így Illyés Dani, úgy Bocsi. Meg hogy majd Csuhayval sikerül, hogy Víghnek nem volt elég pénze, amikor idekerült, és a Hatvan és a Tárkány is jobban igazolt, meg aztán télen sem jól igazoltunk, és az ellenfelek erősebbek lettek, és nem fogunk feljutni. Vagy például, hogy az NB III. telén sem jól igazoltunk, hogy sokan elmentek, így kiesünk. Mégse mondta utólag senki, hogy bocs, nem neki lett igaza. Úgyis mindent az eredmények igazolnak. Aki támad, nem jön oda, hogy a jót közölje, csak a rosszat. Ha azt mondom, hogy a felújított műfűre nem mehet rá más, akkor jön majd a kritika, hogy ő is egri, meg ugyanolyan joga van, viszont senki nem lépett oda, hogy segít öszszeszedni a taót, segít az önerőben, vagy csak a szervezésben. Csak azt hallom majd, hogy ő miért nem használhatja. Nem kaptam raktárat, hát vettem, pedig bérleti díjat fizetek. Más nem kapott, s azt mondta, neki jár, így raktárként használta azt az öltözőt, amit én vettem. Az a baj mindenkinek csak jár, de nem tesz semmit. Tudom, ezen nyilatkozatom után majd jönnek a kritikák, mert nem értenek egyet velem. Nem baj. Neki az a véleménye, nekem meg ez. Egyben egyezünk: a focit szeretjük.

A (jó) futballt a nézők is szeretnék, és Harmati szerint, ha szép a játék és sok a gól, továbbá lesz eredmény is, akkor biztos többen lesznek kíváncsiak a csapatra. Viszont azt nem gondolja, hogy rövid időn belül megváltják a világot. Törik a fejüket, de első a körülmény és a jó csapat, minden utána jön.

Következhetne már a Szentmarjay Tibor Városi Stadion felújítása is…

– Szívfájdalmam, hogy még nem indult a munka, s a kéréseknek megfelelően őszig nem is kezdenek hozzá, de remélem, hogy utána igen. Bízom benne, mert a Felsővárosi Sporttelepen is megmozdult valami, ám ez sem egyszerű. Viszont azt kérték tőlem, hogy egy hónapig legyek nyugodt. Rendben, az leszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában