DIÁKOLIMPIA

2019.06.19. 13:11

Gyöngyösön és Egerben 1200 diákolimpikon döntőzik

Élő internetes közvetítés a két városban azonos időpontban kezdődik a megnyitón.

B. Cs.

Diákok serege költözik a hétvégén megyénkbe

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Gyöngyösön a kézilabda, a röplabda, és a leány labdarúgás küzdelmei zajlanak majd négy helyszínen, míg Egerben a kosárlabdázók és a fiú labdarúgók csapnak össze három helyszínen a Magyarország Diákolimpiai Bajnoka címért. A Heves Megyei Diák-és Szabadidősport Egyesület (HMDSZSE) szervezésében június 21. és 24. között kerül sor a IV. korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia® országos döntőjére.

– A megnyitó ünnepség pénteken 19.30-kor kezdődik a gyöngyösi Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, valamint az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban, egy időben – tájékoztatta a heol.hu-t a HMDSZSE elnöke,. Bíró Csaba. – Különlegesség, hogy a két helyszín között élő internetes közvetítés lesz. Gyöngyösön köszöntőt mond Horváth László országgyűlési képviselő, és Hiesz György polgármester. Egerben Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, és Habis László polgármester szól a résztvevőkhöz. A mintegy 1200 diákolimpikont felvonultató rendezvényt a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor nyitja meg.

Diákok serege költözik a hétvégén megyénkbe Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A Magyar Diáksport Szövetség – folytatva az immár több mint három évtizedes hagyományt – a 2018/2019. tanévben is meghirdette a Diákolimpia® eseménysorozatát az ország valamennyi általános és középiskolájában. A Diákolimpia®, mint a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyrendszerében évről-évre mintegy 300 ezer nevezést regisztrálnak a 6 és 20 év közötti korosztályban, 13 sportágban, nemenként hat korcsoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában