FORMA-1

2019.07.31. 16:15

34. Magyar Nagydíj: talpra állna a Mercedes

A múlt hétvégén rendezett németországi futam tökéletes alaphangot adott a 34. Magyar Nagydíjnak. A hazai verseny legfontosabb kérdése, hogy talpra áll el az elmúlt héten betliző Mercedes, vagy ismét a Red Bull aratja le a babérokat.

Surányi Géza

Valtteri Bottas előre aláírná, ha sikerülne megszereznie az első helyezést Fotó: Meder István

Fotó: Meder Istvan

Arra ugyan kevés az esély, hogy olyan fordulatos versenyt láthat a közönség, mint az esős körülmények között rendezett Német Nagydíjon, mert a meteorológia vasárnapra száraz időt jósol. A meleg, napos időjárás azonban az előző héten győzelmet arató Red Bull vagy esetleg a Ferrari csapatnak kedvez, ugyanis a magas aszfalthőmérsékleten a Mercedes autói nem működnek jól. Ez leginkább a júniusi Osztrák Nagydíjon mutatkozott meg, ahol 50 Celsius fok közül pályahőmérséklet mellett a Red Bull-os Max Verstappen nyert, aki három körrel a leintés előzte meg a ferraris Charles Leclerc-et.

Valtteri Bottas előre aláírná, ha sikerülne megszereznie az első helyezést Fotó: Meder István

A Magyar Nagydíj első helyére mindkét versenyző eséllyel pályázik. Verstappent különösen motiválhatja, hogy várhatóan minden korábbinál többi holland szurkoló érkezik a Hungaroringre. A Ferrari elsőszámú versenyzője, Sebastian Vettel Németországban második hellyel feledtette idei gyenge teljesítményét, és ha nem követ el annyi vezetői hibát, mint az év folyamán, akár ő is felállhat a dobogó tetejére vasárnap. Épp időszerű lenne ez, ugyanis a Ferrari idén még egyetlen futamgyőzelmet sem szerzett.

Nem lesz könnyű feladata a listavezető Lewis Hamiltonnak, aki a Német Nagydíjon betegen versenyzett. A brit versenyző erre a hétre valamennyi programját lemondta, inkább hazatért otthonába, hogy minél többet pihenhessen és a torokgyulladásából kigyógyulva, egészségesen érkezzen Magyarországra. Mivel Hamilton 41 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, az bizonyos, hogy listavezetőként fogja elhagyni a Hungaroringet. Nagy szüksége lenne a győzelemre, csapattársának, Valtteri Bottasnak, mivel eltökélt szándéka, hogy életben tartsa világbajnoki esélyeit.

Robert Kubicától még a pontszerzés is bravúr lenne, pedig miatta ugyancsak szép számú szurkoló utazik hazánkba. A lengyel versenyzőnek Németországban sikerült ez a bravúr, de akkor mindössze tizenegyen értek célba. Tízedik helye azt is jelentette, hogy 8 év és 258 nap után szerzett újra pontot, mely rekord a Forma–1-ben. Kubica az elmúlt évben csak tesztelt, idén azonban 2011-ben elszenvedett ralibalesete óta először versenyez a Hungaroringen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában