TÁJFUTÁS

2019.07.09. 15:27

Az Egri Spartacus kiválósága a junior-vb-n bizonyított

B. Cs.

Bárány Tamás mindent beleadott Beküldött fotó

A dániai Aarhusban vasárnap óta zajló junior-világbajnokságon a magyar válogatottban idén is helyet kapott az EVSI-Egri Spartacus SE kiválósága.

Bárány Tamásnak ismét sikerült bizonyítania, hogy képes felvenni a versenyt a világ legjobbjaival. A tavalyi kecskeméti vb nyolcadik helye után a sprint szám 3,3 km-es távján 12.59 perces idejével mindössze 39 másodperccel maradt el a világbajnoktól. Ezzel a 170 fős mezőny élbolyában a 17. helyet szerezte meg a skandinávok közé ékelődő közép-európai futók egyikeként.

– Sikerült a maximumot kihozni magamból, nagyon jó futásnak éreztem, így elégedetten lendülhettem a célvonalon – mondta Bárány.

Bárány Tamás mindent beleadott. Beküldött fotó

A másnapi normáltáv pályájának adatai (10,1 km-es légvonaltáv, 625 méter szintkülönbséggel) és növényzetének sűrű fedettsége kemény küzdelmet ígért, ami norvég győzelmet hozott (négy norvég és négy svájci az első tízben) a férfiaknál. Bárány a változatlanul 170 rajthoz álló közül a 64. helyre futott be, ami a időben is (80.47 perc) remek, s a több mint három perccel a másodikat megelőző, duplázó norvég világbajnoktól csak 18.28 perccel maradt el.

A többi magyar futóval nagyjából hasonló időt teljesítő egri sportoló úgy fogalmazott, hogy mindent beleadott, és az igen nehéz terepen örül az elért időnek.

Szerdán a középtáv selejtezőjével folytatódik a vb, amelyet a másnapi döntő és a pénteki váltó követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában